POGOĐENO GLAVNO UPORIŠTE: Najmanje 12 džihadista stradalo u ruskim napadima u Siriji
Foto: Youtube/Printscreen

Borbe ne prestaju

POGOĐENO GLAVNO UPORIŠTE: Najmanje 12 džihadista stradalo u ruskim napadima u Siriji

Planeta -
U bombardovanju Rake pogođeno je skriveno komandno mesto pripadnika Islamske države

BEJRUT - Ruska avijacija prvi put je gađala glavno uporište Islamske države provinciju Raka u Siriji i ubila najmanje 12 džihadista, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava. Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruski avioni u četvrtak uveče gađali Raku, koja se smatra sedištem Islamske države.

Ministarstvo je navelo da su ruski avioni Su-34 gađali skriveno komandno mesto islamista jugoistočno od grada Rake.

"U ruskom bombardovanju periferije Rake poginulo je 12 džihadista", izjavio je Frans presu direktor opservatorije Rami Abdel Rahman. On je dodao da su tela ubijenih prebačena u obližnju mrtvačnicu.

Ruske vazduhoplovne snage izvele su u poslednja 24 sata 18 vazdušnih udara na položaje Islamske države u severozapadnom i zapadnom delu Sirije, tokom kojih su uništeni komandni centar i kamp za obuku te ekstremističke organizacije.Udare, u provincijama Idlib, Hama i Alepo, izveli su vojni avioni "Su-24M", "Su-25" i "Su-34".

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izjavio je da se 12 objekata Islamske države našlo na meti napada.

Pobunjenici u Idlibu i Hami su većinom iz grupa koje se bore protiv snaga sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Takvih grupa ima i u Alepu, gde je aktivna i Islamska država, preneo je Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track