RUSIJA POHVALILA SARADNJU SA AMERIKOM: Keri stiže u Moskvu na sastanak sa Putinom i Lavrovim!
Foto: Fonet

Zajednički cilj

RUSIJA POHVALILA SARADNJU SA AMERIKOM: Keri stiže u Moskvu na sastanak sa Putinom i Lavrovim!

Planeta -
Iz Kremlja je stigla potvrda da su zadovoljni načinom na koji su Sjedinjene Države sarađivale sa Rusijom u uspostavljanju mirovnih rešenja u Siriji.

"Sada je najvažnije da sarađujemo u naporima da primenimo mirovna rešenja za Siriju", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov novinarima.

"Spremnost Sjedinjenih Država da uložimo zajedničke napore u ovom slučaju je veliko zadovoljstvo. Moskva i Vašington su sada fokusiran na to", rekao jen Peskov, a prenosi Rojters.

TAS prenosi najavu Peskova da se razmatra mogućnost da američki državni sekretar Dzon Keri poseti Moskvu.

"Razmatra se mogućnost da se sastanak američkog sekretara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom održi u Moskvi, gde bi mogao da se sastane i sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovim", rekao je Peskov.

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je juče da će se sledeće nedelje sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi razgovarali o krizi u Siriji.

"Sledeće nedelje ću otputovati u Moskvu na sastanak sa predsednikom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim, da bismo razgovarali o tome kako efikasno unaprediti politički proces i pokušali da iskoristimo ovaj trenutak", izjavio je Keri, a prenela agencija AFP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track