Sukob demonstranata i policije u centru Atine
Foto: REUTERS

Protestni marš u znak podrške zatvorenom anarhisti

Sukob demonstranata i policije u centru Atine

Planeta -
Demonstranti, kojih je bilo između 8.000 i 10.000, postavili su barikade u nekoliko ulica oko atinskog Politegničkog univerziteta, a policija je upotrebila suzavac kako bi ih rasterala

ATINA - U centru Atine u utorak je došlo do sukoba između policije i demonstranata, koji su zapalili jedan gradski autobus i nekoliko automobila, pošto su se okupili na protestnom maršu u znak podrške zatvorenom anarhisti Nikosu Romanosu, koji štrajkuje glađu tražeći da mu se dozvoli da prisustvuje predavanjima na fakultetu.

Demonstranti, kojih je bilo između 8.000 i 10.000, postavili su barikade u nekoliko ulica oko atinskog Politegničkog univerziteta, a policija je upotrebila suzavac kako bi ih rasterala.

Romanos (21) stupio je u štrajk glađu 10. novembra, pošto mu je zabranjeno da prisustvuje predavanjima na fakultetu, jer je osuđen za učestvovanje u oružanoj pljački banke, prenela je ANA.

Romanosu su se u strajku glađu pridružila još trojica zatvorenika.

U demonstracijama su, pored građana, učestvovale i političke grupe, , među kojima glavna opoziciona stranka Siriza, levičarska Andarsja i Komunistička partija Grčke.

Protesti skupovi u znak podrške Romanosu održani su i u Solunu , Iraklionu, na Kritu i drugim mestima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track