(VIDEO) TRAGEDIJA ZBOG SAJTA ZA UPOZNAVANJE: Zbog jedne laži dečaku je potpuno uništen život
Foto: Jutjub

Upozorenje

(VIDEO) TRAGEDIJA ZBOG SAJTA ZA UPOZNAVANJE: Zbog jedne laži dečaku je potpuno uništen život

Planeta -
Zak Anderson ne sme da koristi internet, ode u šoping centar ili se približi školi ili dečjem igralištu. Andersonovi roditelji kažu da zbog 15-godišnjeg brata više ne može ni da živi u njihovoj porodičnoj kući

ELKART, INDIANA - Zak Anderson ima 19 godina i tipični je tinejdžer. Zanimaju ga kompjuteri i želeo je da gradi karijeru zasnovanu na ljubavi prema elektronici. Ipak, na ove planove sada može da zaboravi, prema sudskoj presudi, on ne sme da koristi internet, ode u šoping centar ili se približi školi ili dečjem igralištu. Andersonovi roditelji kažu da zbog 15-godišnjeg brata više ne može ni da živi u njihovoj porodičnoj kući.

- To je čista laž - kaže otac Lester Anderson.

Majka Amanda navodi da ceo slučaj nema veze sa načinom na koji su oni vaspitali decu. Zak je izjavio da su ga roditelji učili da ne treba da ima seks pre braka. Na suđenju su se pojavile devojčica i njena majka i obe su rekle da smatraju da Zak ne treba da se nađe na listi seksualnih prestupnika. Devojčica je priznala da je lagala i ispred sudnice predala Andersonovima pismo.

- Žao mi je što ti nisam rekla koliko imam godina, kada znam da sada ti prolaziš kroz pakao, a ne ja. Ja želim da se nađem u problemu, a ne ti - napisala je ona.

Opened the mail to this today for Zach. He was charged $43 a day while in jail. We are asking for 73 people willing to...

Posted by Justice 4 Zach Anderson, Elkhart on Tuesday, July 14, 2015

Iako je seks bio uz pristanak i pored toga što je devojčica priznala da je lagala koliko ima godina, to Zaka nije spasilo optužbe za seksualni prestup. Sudija Denis Vajli je čak rekao da je ljut što je Zak koristio internet da bi našao devojku i nazvao to “potpuno neodgovarajućim ponašanjem”.

foto: Jutjub
foto: Jutjub

Vilijam Bul, bivši sudija iz obližnjeg grada, smatra presudu smešnom i dodaje da bi u zatvoru trebalo da se nađe 30 do 40 odsto srednjoškolaca kada bi se zakon stalno primenjivao.

Foto: Jutjub
Foto: Jutjub

Zaka očekuje još jedno saslušanje na kojem će njegov advokat probati da ublaži kaznu.

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track