Željka Cvijanović: Spremna sam da već naredne sedmice iznesem ekspoze
Foto: Marina Lopicic

Počinje konsultacije

Željka Cvijanović: Spremna sam da već naredne sedmice iznesem ekspoze

Planeta -
Mandatarka je istakla da je spremna, već naredne sedmice, da u Parlamentu Srpske iznese ekspoze i zatraži podršku za novu vladu. Ciljevi Vlade biće jačanje privrede, politička i institucionalna stabilnost RS, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mesta

BANJALUKA - Mandatarka za sastav Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, najavila je da počinje konsultacije u vezi sa formiranjem vlade i to prvo sa socijalnim partnerima, a potom i sa političkim partijama koje čine većinu u Narodnoj skupštini RS.

Cvijanovićeva je istakla da je spremna, već naredne sedmice, da u Parlamentu Srpske iznese ekspoze i zatraži podršku za novu vladu.

Govoreći o mogućoj reorganizaciji Vlade ona je napomenula da će se u narednom periodu raditi na tome i da već postoji šema buduće organizacije Vlade, što je i jedan od zahteva socijalnih partnera.

Ona je najavila da će u četvrtak, 4. decembra, razgovarati prvenstveno sa partijama koje čine skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, ali da je otvorena za razgovor i sa partijama okupljenim u koaliciji "Domovina".

"Ne sviđa mi se nimalo nastup koalicije `Domovina` u kojem se kaže da postoje određeni uslovi prema mandataru i onima koji će činiti skupštinsku većinu", navela je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da opozicione partije iz Republike Srpske neće biti uključene u konsultacije, jer se prvo nisu odazvale na konsultacije kod predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"To je jasan pokazatelj da ne bi došle na konsultacije kod mene. I prošli put kada sam sastavljala Vladu opozicione partije nisu došle na konsultacije i umesto toga su poslali neka duga pisana obrazloženja", kaže Cvijanovićeva.

Istakla je da će ciljevi Vlade biti jačanje privrede, politička i institucionalna stabilnost RS, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mesta.

Cvijanovićeva najavljuje i donošenje, kako navodi, velikog Programa Republike Srpske za novo zapošljavanje, što će biti okosnica rada buduće Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja