Pokret socijalista traži promenu vlasti u Prokuplju

Srbija

Autor:

Čelnici Pokreta socijalista su kazali da je ta odluka neminovna posle saznanja da je jedan od potpisnika sporazuma u Prokuplju, predsednik Opštinskog odbora DS Goran Mrdaković, kao član Upravnog odbora odgovoran u aferi "Agrobanka"

Prokuplje

PROKUPLJE - Pokret Socijalista u Prokuplju danas je pozvao članice vladajuće većine, Socijalističku partiju Srbije i URS, da raskinu sporazum sa demokratama i, kako se navodi, "uklone kriminalizovani i korumpirani deo opštinske vlasti".

Na današnjoj konferenciji za novinare čelnici Pokreta socijalista su kazali da je ta odluka neminovna posle saznanja da je jedan od potpisnika sporazuma u Prokuplju, predsednik Opštinskog odbora DS Goran Mrdaković, kao član Upravnog odbora odgovoran u aferi "Agrobanka", gde je napravljen manjak od 300 miliona evra.

"Mrdakoviću, kao članu UO "Agrobanke", uvedena je trajna zabrana daljeg učešća u izvršnim ili upravnim odborima bilo koje banke u Srbiji, a samim tim i bavljenje odgovornim državnim poslovima, pa se postavlja pitanje legitimnosti njegovog potpisa na koalicionom sporazumu od 25. juna 2012. godine i nove opštinske vlasti", kazao je predsednik PS u Prokuplju Ratko Zečević.

On je pozvao policiju i istražne sudske organe da se pozabave "pljačkaškim privatizacijama" u opštini i posebno naveo slučajeve fabrike mineralne vode u Viči "Milan Toplica","Topličanke", "Fiaza", Fabrike stakla "9. oktobar".


Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

U ovo vreme zahteva se pažljiva vožnja jer je put klizaviji. Zato je bitno da vozač ima zimsku opremu Milan Vujanić profesor Saobraćajnog fakulteta

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!