Prikaži najnovije vesti
Prokuplje

Pokret socijalista traži promenu vlasti u Prokuplju

Srbija 1

Čelnici Pokreta socijalista su kazali da je ta odluka neminovna posle saznanja da je jedan od potpisnika sporazuma u Prokuplju, predsednik Opštinskog odbora DS Goran Mrdaković, kao član Upravnog odbora odgovoran u aferi "Agrobanka"

PROKUPLJE - Pokret Socijalista u Prokuplju danas je pozvao članice vladajuće većine, Socijalističku partiju Srbije i URS, da raskinu sporazum sa demokratama i, kako se navodi, "uklone kriminalizovani i korumpirani deo opštinske vlasti".

Na današnjoj konferenciji za novinare čelnici Pokreta socijalista su kazali da je ta odluka neminovna posle saznanja da je jedan od potpisnika sporazuma u Prokuplju, predsednik Opštinskog odbora DS Goran Mrdaković, kao član Upravnog odbora odgovoran u aferi "Agrobanka", gde je napravljen manjak od 300 miliona evra.

"Mrdakoviću, kao članu UO "Agrobanke", uvedena je trajna zabrana daljeg učešća u izvršnim ili upravnim odborima bilo koje banke u Srbiji, a samim tim i bavljenje odgovornim državnim poslovima, pa se postavlja pitanje legitimnosti njegovog potpisa na koalicionom sporazumu od 25. juna 2012. godine i nove opštinske vlasti", kazao je predsednik PS u Prokuplju Ratko Zečević.

On je pozvao policiju i istražne sudske organe da se pozabave "pljačkaškim privatizacijama" u opštini i posebno naveo slučajeve fabrike mineralne vode u Viči "Milan Toplica","Topličanke", "Fiaza", Fabrike stakla "9. oktobar".


Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir