(VIDEO) PUCNJAVA U ŠKOLI U OREGONU: Ubijen učenik, policija upucala napadača u toaletu!
Foto: Printscreen

Opet napad na decu

(VIDEO) PUCNJAVA U ŠKOLI U OREGONU: Ubijen učenik, policija upucala napadača u toaletu!

Planeta -
Naoružani napadač bio je obučen u crno i pucao je iz poluautomatske puške, a krvavi pir je počeo u sali za fizičko

Jedan učenik je ubijen, a napadač koji je danas pucao u srednjoj školi "Rejnolds" u Oregonu je mrtav, saopštila je policija, dodajući da je situacija sada pod kontrolom.

Jedan učenik je rekao da je pucnjava počela u sali za fizičko, ali policija to nije potvrdila. Naoružani muškarac navodno je bio obučen u crno i pucao je iz poluautomatske puške. Specijalci su ga navodno okružili u školskom toaletu. Motivi za napad su nepoznati.

Policija je prethodno dobila informaciju da se u srednja školi Rejnolds u gradiću Trotdejl u blizini Portlanda čula pucnjava i opkolila je zgradu. Televizijske stanice prikazale su snimke na kojima deca s rukama podignutim iznad glave izlaze iz škole.

Učenici koji su se nalazili u zgradi, o tome šta se dešava obavestili su SMS porukama svoje roditelje, koji su se zatim, po savetu policije, okupili na obližnjem parkingu, gde su se sastali sa svojom decom koja su u međuvremenu evakuisana, preneo je AP.

Jedan učenik je rekao da je pucnjava počela u sali za fizičko, ali policija to nije potvrdila.

Tek, malo pošto se pucnjava zaorila, pred školu su se sjurile ekipe Federalnog istražnog biroa, ravno stotinu policijskih jedinica i više desetina ambulantnih kola.

Agencija podseća da su pucnjave i ubistva u školama i na koledžima u SAD, u koje se lako može uneti oružje, sve češća pojava. Kontrola oružja je sporno pitanje u SAD, gde je pravo na nošenje oružja uključeno u Ustav, zajedno s osnovnim pravima kao sto su sloboda govora i sloboda veroispovesti, naveo je AP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track