icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Ručak

Rižoto s pečurkama i belim vinom

Recept dana 24.01.2016. 01:18h

- 20 g suvih vrganja
- 100 g šampinjona
- 80 g bukovača
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 sitno seckani crni luk
- 1 kašika listova sveže majčine dušice
- 350 g pirinča
- 100 ml suvog belog vina
- 1,2 l tople supe od povrća (napravljene od dve kocke)
- so, biber
- 25 g maslaca
- 40 g rendanog parmezana

Suve vrganje stavite da se namaču u hladnoj vodi oko pola sata. Kada omekšaju, dobro ih ocedite.

U velikom tiganju na umerenoj vatri zagrejte malsinovo ulje, pa uz povremeno mešanje pržite sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodajte sve pečurke prethodno isečene na listiće i majčinu dušicu, pa kuvajte još tri minuta. Dodajte pirinač i stalno mešajte tri minuta kako bi se on propržio i upio ukus pečuraka. Sipajte vino i kuvajte još tri minuta dok alkohol ne ispari, pa nakon toga pomalo dodajte supu. Povremeno promešajte i pustite da pirinač upije supu pre nego što je dodate još. Začinite i kuvajte na laganoj temperaturi. Nakon 20 minuta sklonite tiganj s vatre i umešajte maslac. Na kraju dodajte rendani parmezan i poslužite.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

TAGOVI:

receptrižoto