icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Krempita
Foto: Darko Milenković

RECEPT

Krempita

Recept dana

SASTOJCI

Za kore

6 žumanaca
6 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mleka
6 kašika brašna

Fil

6 belanaca
19 kašika šećera
4 kesice pudinga od vanile
1 l vode

I još
šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA

1. Umutite varjačom 3 žumanceta sa 3 kašike šećera, 1,5 kašikom ulja, 1,5 kašikom mleka i 3 kašike brašna. Koru razvucite u manjem plehu obloženom pek-papirom i pecite na 200 stepeni. Postupak ponovite još jednom (dobićete dve kore).

2. Dobro umutite belanca sa 15 kašika šećera. Vodu zakuvajte s preostalim šećerom, pa ukuvajte puding od vanile i mešajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, dodajte polako u umućena belanca uz lagano mešanje, sve dok se masa lepo ne sjedini.

3. Donja kora neka ostane u plehu, preko nje stavite vruću umućenu masu, a preko tog fila stavite gornju koru. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa kolač stavite u frižider. Pospite ga šećerom u prahu i secite na kocke.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir