HOROR KOD SPLITA: Zloglasni Mile Mesar opet držao roba!
Foto: Profimedia

BEKSTVO IZ PAKLA

HOROR KOD SPLITA: Zloglasni Mile Mesar opet držao roba!

Hrvatska -

Splitsko Opštinsko državno pravobranilaštvo pokrenulo je istragu protiv Milivoja U. (44) iz Slimena, poznatijeg pod nadimcima Mile Mesar i Mile Debeli, zbog krivičnog dela protiv čovečnosti i ljudskog dostojanstva, odnosno trgovine ljudima.

To mu nije prvi put: već je prijavljivan zbog trgovine ljudima, preprodaje marihuane, otmice, trovanja ljudi mesom zaraženim trihinelom....

Ovog roba, čiji su inicijali Dž. Z., zatočio je krajem marta. Našla ga je Ružica R., mesareva prijateljica državljanka BiH. Znala je da je Dž. Z. u teškoj finansijskoj situaciji, pa mu je napričala da će kod dobrog gazde imati smeštaj i hranu i platu od 1.000-1.500 konvertibilnih maraka.

foto: Profimedia

Slučaj se dogodio u Slimenu, kraj Splita

Mesar mu je oduzeo pasoš čim ga je dovezao, pa ga je smestio u staru kuću i već sutradan uposlio da čisti ilegalne klaonice, odvozi otpad, pomaže pri klanju stoke, čisti i hrani stoku, obavlja građevinske i druge radove. Tog prvog i drugog dana nesrećnik je radio po 15 sati bez pauze.

Posle mesec dana je shvatio da je prevaren i da radi mnogo teže poslove od dogovorenih, da je radno vreme duže, ponekad i celu noć, da se hrana svodi na neredovne obroke i to isključivo sumnjivog mesa, pa je zatražio od "poslodavca" dozvolu da poseti rodbinu u Travniku kako bi pobegao iz pakla.

foto: Profimedia

Mile Mesar je pokušao da udari roba kad je tražio da ide kući

"Nećeš ti nikuda, ići ćeš kad meni bude volja jer ću ti polomiti kosti, dopustiću ti da ideš kad uradiš sve što treba, a to će biti za 15 dana", uzvratio mu je gazda. Kad je Dž. Z. insistirao na tome da želi da ode, mesar je pokušao da ga udari.

Rob je pobegao 27. aprila bez ijedne marke - mesar mu nije platio, pa je peške i stopirajući došao do prelaza Kamensko i tamo je sve ispričao policiji. Mesarevo imanje policajci su pretražili i zatekli još jednog roba iz BiH, koji je potvrdio reči odbeglog Dž. Z.

Na Županijskom sudu u Splitu protiv Milivoja U. već se vodi proces zbog pljačke menjačnica, šverca više od tone i po mesa bez papira i preprodaju raznih ukradenih predmeta.

(Kurir.rs/Slobodna Dalmacija)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja