SMRT VOĐE NAVIJAČA: Dunjića ubili Voždovčani!
Foto: Dado Djilas

Jedan od vođa navijača Crvene zvezde likvidiran na Novom Beogradu

SMRT VOĐE NAVIJAČA: Dunjića ubili Voždovčani!

Crna Hronika -
Napadač ispred splava „Džimis“ kod Ušća ispalio ceo okvir u Velibora Dunjića, ranjena i njegova devojka Nina Šobota

BEOGRAD - Smrt u automobilu!Velibor Dunjić (29), vođa Hijena, navijačke grupe Crvene zvezde, ubijen je u sačekuši ispred splava „Džimis“ kod Ušća. U napadu je ranjena i njegova devojka Nina Šobota (27), ali nije životno ugrožena. Napadač je u Dunjića, koji je bio u automobilu BMW, ispalio više hitaca iz pištolja, nakon čega je pucao u Ninu, koja je sedela na mestu suvozača, i pogodio je u stomak.Rat do istrebljenjaPrema saznanjima Kurira, zasad se razmatraju dve verzije o motivima likvidacije. Prema prvoj, Dunjić se sukobio s nekim ispred splava, nakon čega je ta osoba pucala u njega, pa pištolj bacila u reku.

Uviđaj... Policija ispred splava „Džimis“
Uviđaj... Policija ispred splava „Džimis“

- Ubijeni navijač i devojka celu noć su bili po gradu, a na kraju večeri odlučili su da odu do „Džimisa“. Dunjić je zaustavio automobil, a tada mu je prišao napadač, s kojim je počeo da se raspravlja kroz otvoreni prozor. Muškarac je tada izvadio pištolj i ispalio hice - kaže sagovornik Kurira iz istrage, koji odbacuje mogućnost da je to bio navijački sukob.Prema drugoj verziji, koja je mnogo verovatnija, Dunjić je ubijen u klasičnoj sačekuši, koju je za račun klana Luke Bojovića izvela ekipa s Voždovca.- Prema ovim saznanjima, Dunjić je stradao u sukobu klanova Bojović i Šaranović, koji traje od 2009. godine. Naime, Dunjić se pre nekog vremena udružio s Milošem Delibašićem, rođakom Slobodana Šaranovića. Navodno je njegov zadatak bio da likvidira Filipa Koraća, desnu ruku Luke Bojovića. Suparnička ekipa je to saznala, pa su organizovali kontraudarac - kaže izvor Kurira.Lovili ga po graduNaš sagovornik podseća na dva događaja, koja su, po svemu sudeći, direktno povezana s Dunjićevim ubistvom.- Pre nedelju dana u pucnjavi na Voždovcu ranjen je Marko Ševo (29), Zvezdin navijač i Dunjićev prijatelj. Policijskom uviđaju tada je prisustvovao upravo Dunjić. Samo tri dana kasnije u pucnjavi na Vračaru ranjena su još dva navijača iz Dunjićeve ekipe, Jovan Pajić i Saša Momčilović. Verujemo da su ove dve pucnjave povezane i da im je cilj bio da se Dunjić oslabi kako bi bio lakša meta - rekao je sagovornik Kurira iz istrage.HRONOLOGIJA /Ubistva i ranjavanja koja su prethodila Dunjićevoj likvidaciji/

28. mart 2014.Goran Bojanić (38), član grupe Miloša Delibašića, preživeo je pucnjavu na Zvezdari. Napadač je pucao na njega ispred zgrade u Ulici Koste Abraševića kad je Bojanić došao da se vidi s poznanicima.

2. april 2014.Rade Rakonjac (51), bliski prijatelj Luke Bojovića, ubijen je u kafiću u Zvečanskoj ulici, a motiv je osveta zbog ranjavanja Gorana Bojanića.

9. maj 2014.Marko Ševo (29) ranjen je kad je na njega pucao nepoznati napadač. Ševo je bliski prijatelj Velibora Dunjića, a samo nekoliko minuta posle pucnjave očevici su u blizini primetili Miloša Delibašića.12. maj 2014.Jovan Pajić (26) i Saša Momčilović (26) ranjeni su u Beogradu kad su nepoznati napadači na njih ispalili najmanje šest metaka iz pištolja. U pucnjavi je Pajić pogođen u kuk, dok je Momčilović pogođen u natkolenicu i leđa.

OperisanaDEVOJKA STABILNOKako saznajemo, Nina Šobota zadobila je prostrelnu ranu stomaka i operisana je odmah po prijemu u Urgentni centar.- Operacija je prošlo dobro. Njeno stanje je sada stabilno i nije životno ugrožena - rekao je za Kurir sagovornik iz UC.

Verzija 1Dunjić se sukobio s nekim ispred splava, nakon čega je ta osoba pucala u njega.Verzija 2Dunjić je žrtva u krvavom ratu porodica Šaranović i Bojović, koji traje od 2009.

Sklon incidentimaNAPAO I ČEDU JOVANOVIĆAOtkako je u decembru 2013. Velibor Dunjić pušten iz pritvora, u kojem je proveo osam meseci zbog toga što je aprila 2013. u Segedinu napao lidera LDP Čedomira Jovanovića, Dunjić je u nekoliko navrata izazivao incidente u gradu.- Tako je nedavno pokušao da uđe u jedan beogradski klub u kojem je tada bio Filip Korać, ali obezbeđenje ga nije pustilo. Nešto ranije pokušao je da naoružan uđe i u klub „Stefan Braun“, ali i tada ga je obezbeđenje sprečilo - podseća naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track