ĐUKIĆ PORUČIO GROBARIMA: Albancima ne sme da fali dlaka s glave
Foto: Saša Pavlić, Dado Đilas

STRAH OD UEFA

ĐUKIĆ PORUČIO GROBARIMA: Albancima ne sme da fali dlaka s glave

Fudbal -

Partizan večeras igra protiv Skenderbega, trener i igrači veruju u pobedu, ali ne žele nikakve incidente na tribinama i nove kazne, jer bi one bile kobne po crno-bele

Partizan više strahuje od moguće kazne UEFA nego od albanskog predstavnika Skenderbega.

Fudbaleri Partizana večeras žele više od ičega trijumf nad Skenderbegom (19.00, RTS 1) u četvrtom kolu Lige Evrope, ali se boje mogućih incidenata na tribinama, koji bi skupo mogli da koštaju klub.

- Svi želimo da se priča samo o fudbalu. Na ovom prostoru je bilo dovoljno problema, nisu nam potrebni novi. Treba da budemo prijatelji, fudbal treba da zbližava. Nadam se da neće biti nikakvih problema, da tome neće biti mesta na stadionu. Verujem da smo svi naučili lekcije - rekao je trener Partizana Miroslav Đukić i uputio poruku navijačima:

- Najveći si Srbin i partizanovac ako podržavaš i bodriš svoju ekipu, a ne ako vređaš protivnika!

foto: Profimedia

Albanski klub Skenderbeg UEFA je kaznila sa 60.000 evra zbog šovinističkih poruka na račun Srba iz prvog meča. Pošto je Partizan pod budnim okom UEFA zbog ranijih kazni, u klubu smatraju da bi u slučaju i najmanjeg incidenta mogli biti izbačeni iz Evrope.

- Igramo na svom stadionu, pred svojim navijačima i moramo da tražimo tri boda jer nam samo pobeda odgovara. Partizan će ući u utakmicu kako mora, kako uvek igra, kako njegova istorija nalaže. Bićemo ofanzivni od početka - bio je jasan Đukić.

Kao opomena služi „slučaj dron“, koji se desio pre tri godine na utakmici Srbije i Albanije, a svi su uvereni da se ništa slično neće ponoviti.

Primicač

SUMA POVREĐEN

Najskuplje pojačanje Partizana Sejduba Suma, čovek od dva miliona evra, povredio se u utorak na treningu i njegovo igranje je pod znakom pitanja.

- Suma je napustio trening zbog povrede primicača. Slede mu pregledi magnetnom rezonancom. Prognoze nisu dobre, ali videćemo da li će moći da igra - rekao je Đukić.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Profimedia, Saša Pavlić, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : OVO su sastavi timova koji će večeras braniti čast srpskog fudbala

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track