(ANKETA) NIKOLIĆ PRED SMENOM: Kandidati za novog trenera Partizana su Tomić, Drulović, Milinković
Foto: Fonet

Na pomolu bura u Humskoj

(ANKETA) NIKOLIĆ PRED SMENOM: Kandidati za novog trenera Partizana su Tomić, Drulović, Milinković

Fudbal -
Uprava crno-belih bi na sastanku u utorak mogla da razreši dužnosti sadašnjeg šefa struke zbog loših rezultata

Najuže rukovodstvo Fudbalskog kluba Partizan sastaće se u utorak i razmatrati o poverenju treneru Marku Nikoliću. Postoji realna mogućnost da lider Superlige sutra ostane bez šefa struke.

Smena Nikolića, ukoliko do nje dođe, bila bi posledica loših rezultata ekipe u prolećnom delu sezone. Partizan je u 2015. godinu ušao kao jesenji prvak sa šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. Sada razlika između "večitih rivala" iznosi samo dva boda, jer su crno-beli dobili samo dva od pet prvenstvenih mečeva u drugom delu sezone. Podsetimo, kod kuće su remizirali sa Voždovcem (3:3) i niškim Radničkim (0:0), onda su zabeležili pobede protiv Donjeg Srema u Novom Sadu (2:1) i u Humskoj protiv Rada (2:0), a minule nedelje su jedva "iščupali" bod na Banovom brdu golom Branka Ilića u 90. minutu utakmice sa Čukaričkim (2:2). Da je Zvezda pobedila i u Nišu, odnosno da je ostvarila stoprocentan učinak na proleće, beogradski "večiti" bili bi izjednačeni na vrhu tabele.

Marku Nikoliću, koji zbog suspenzije nije sa klupe vodio prve tri prolećne utakmice, stavljaju se na teret ovi neuspesi iako je poslednjih dana zimskog prelaznog roka ostao bez dvojice najboljih strelaca, Danka Lazovića i Petra Škuletića, a da pritom nije dobio zamene za svoje udarne igle.

Nikolić je bio pred smenom još zimus, kada je nova uprava na čelu sa predsednikom Zoranom Popovićem preuzela vlast u Humskoj 1, jer su potpredsednik za sportska pitanja Ljubiša Tumbaković i tadašnji sportski direktor Dragan Ćirić insistirali na tome, ali je do preokreta navodno došlo na nagovor navijača. Naime, Grobari su se sastali sa Popovićem i ubedili ga da ostavi Nikolića na klupi.

Još tada je kao potencijalni naslednik Nikolića pominjan Ivan Tomić. Nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana trenutno je selektor omladinaca. I sada kruže glasine da ponovo slovi za kandidata za novog trenera, ali konkurenciju ima u Ljubinku Druloviću, selektoru srpskih omladinaca koji su 2013. bili šampioni Evrope, i Zoranu Milinkoviću, sadašnjem strategu Voždovca, koji je crno-belima na prolećnoj premijer "otkinuo" dva boda.

Partizan sledeći meč u Superligi igra 4. aprila kao domaćin protiv kragujevačkog Radničkog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track