DRUŽENJE SA ZEMLJACIMA: Evo šta su fudbaleri Srbije radili pred duel sa Amerikom
Foto: FSS

DRUŽENJE SA ZEMLJACIMA: Evo šta su fudbaleri Srbije radili pred duel sa Amerikom

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije koja večeras (22,00 – RTS) u San Dijegu igra prijateljski meč protiv SAD, bila je gost naših ljudi koji žive i rade širom Amerike.

U crkvi Svetog Đorđa domaćini su dočekali stručni štab i reprezentativce tradicionalno uz pogaču i so, i skoro ceo sat proveli u prijatnom druženju, koje je proteklo u slikjanju, davanju autograma i priči.

Igrači i stručni štab upoznali su se pre zemljaka na poslednjem treningu sa terenom i ambijentom koji ih očekuje u nedelju, a selektor Slavoljub Muslin izneo je poslednje utiske pred meč sa Amerikom.

- Momci su skoncentrisani, imaju želju da ispune sve ono što se tiče mojih zahteva. Problem će biti, naravno, njihovo neiskustvo, ali zbog toga i igramo ovakve utakmice. Kako bi ga uostalom stekli ako ne tražimo mečeve na visokom nivou, a susret sa SAD svakako spada u tu kategoriju. Znam da smo imali kritike posle onog meča u Dohi protiv Katara, ali ja se na to ne obazirem, jer pokušavam da plan koji imamo sa predsednikom saveza, odnosno strukom i sportskim direktorom Goranom Bunjevčevićem, tehnički sprovedem i zbog toga će biti još mečeva ovog tipa. Igrači, ponavljam, samo kroz ovakve utakmice mogu da stiču neophodno iskustvo i navikavaju se na rad u reprezentaciji – ne ostavlja dilemu Slavoljub Muslin.

Nije tajna, hendikep predstavlja činjenica da će jedan tim prvi put izaći u ovom sastavu na teren, a tu je devetočasovna razlika u vremenu, odnosno promena klime.- Ne treba da se obaziremo na te stvari, jer ne možemo na njih da utičemo. Znali smo kada smo prihvatili meč sa kojim ćemo se sve problemima susresti. I reprezentaciju smo sastavili iz gotovo svih klubova naše lige, a sama ta činjenica govori da ništa nije lako. Nećemo, međutim, da tražimo izgovore, meni je važno da momci budu bogatiji za jedno novo, veliko iskustvo i da se navikavaju na zahteve koji se traže u dresu reprezentacije.Selektor ne krije da se ne plaši činjenice da će prvi put na teren izvesti jedan potpuno novi tim...- I za mene je sve ovo izazov, jer znam da bi igrač naučio neku lekciju on mora i da pogreši. Volim da dam nešto ovim mladim igračima i sigurno je ovo još jedan od načina, pored onog

Tim koji će početi meč je poznat, a šansu će dobiti praktično svi igrači, jer dozvoljeno je šest izmena. Na terenu će od prvog minuta biti Manojlović, Ćirković, Miletić, Ćalasan, Maraš, Panić, Đokić, Paločević, Plavšić, S.Jovanović, Gobeljić.- Kapiten je Aleksandar Paločević, svojim ponašanjem i igrama zaslužio je ovo priznanje – zaključio je Slavoljub Muslin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track