HIT PRIČA: Dok je bežao, Radovan Karadžić išao na mečeve Intera!
Foto: Reuters

Otkriveni novi detalji iz života haškog optuženika

HIT PRIČA: Dok je bežao, Radovan Karadžić išao na mečeve Intera!

Fudbal -
Bivši predsednik Republike Srpske putovao s lažnim pasošem 2004. godine u Milano kako bi pratio utakmice kluba za koji su igrali Siniša Mihajlović i Dejan Stanković

Političari i fudbal. Neraskidiva veza koja je mnoge visoke funkcionere navodila da čine ludosti zbog voljenog kluba. Tako je Radovan Karadžić, dok je bežao od izručenja Haškom tribunalu, išao na utakmice Intera.Strah od hapšenja pao je u senku ljubavi prema klubu. Tačnije, kad je u pitanju Radovan Karadžić, više je reč o praćenju dvojice idola. Bivši predsednik Republike Srpske obožavao je Dejana Stankovića i Sinišu Mihajlovića, pa je tako 2004. godine išao u Milano na jednu utakmicu Intera. Taj podatak otkrio je Dragan Karadžić, sinovac haškog optuženika.- Radovan je putovao u Italiju s hrvatskim pasošem koji je glasio na ime Petra Glumca. Voleo je Veneciju, a posebno je uživao da gleda fudbal. Tako je uvek navijao za klubove u kojima su igrali Stanković i Mihajlović, koje je obožavao. Nije se plašio hapšenja, pa je čak u vreme najveće potere za njim uredno došao u Italiju, kupio na blagajni ulaznicu i gledao utakmicu nero-azura - ispričao je za italijanski Korijere delo sport poznanik Dragana Karadžića, sinovca Radovana Karadžića.

Primer bivšeg predsednika Republike Srpske samo je jedan u nizu političara koji su spremni sve da urade za fudbal i klub za koji navijaju. Tako su ekipe za koje su navijali poznati svetski političari i diktatori imale apsolutnu dominaciju u vreme njihove vladavine. Pojedini svetski moćnici koji su navijali za klub iz druge države poslednje dane života proveli su upravo gledajući prenose mečeva ekipe za koju navijaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track