ISTINA ILI SPIN: Terzić hteo da ode, pa se predomislio!
Foto: Dragan Kadić

Zvezda umalo ostala bez direktora

ISTINA ILI SPIN: Terzić hteo da ode, pa se predomislio!

Fudbal -
Na Marakanu se više ne vraćam. Ostavljam 12 bodova više od Partizana, izjavio je Zvezdan Terzić, a onda promenio odluku

Zvezdan Terzić hteo je da napusti Crvenu zvezdu, ali se predomislio, saznaje Kurir iz izvora na Marakani.Generalni direktor crveno-belih u ostavci bio je razočaran što niko na izborima nije podneo zvaničnu kandidaturu za čelnu funkciju u klubu.Nije tajna da jedna grupa navijača crveno-belih ne gleda blagonaklono na Zvezdana Terzića i rado bi mu videli leđa. Terzić je bio ozbiljan u nameri da napusti Marakanu, ali je posle konsultacija s ljudima od uticaja i onima u klubu odlučio da sve prolongira do ponovljenih izbora. U narednih nekoliko dana - tačnije 15. oktobra - sledi monitoring od strane UEFA, a Crvena zvezda je sadašnjim i bivšim igračima, trenerima i pravnim licima dužna skoro 3,9 miliona evra. Ipak, kako Kurir saznaje, taj dug će biti regulisan jer klub na računu ima 1.000.000 evra od prodaje Predraga Rajkovića, 1.600.000 evra od „Telekoma“ i 6.000.000 evra od „Gasproma“.Zvezdan Terzić je posle sednice Upravnog odbora u utorak uveče, kada je bilo jasno da niko nije podneo kandidaturu, izjavio da se boji da će Crvena zvezda ostati obezglavljena, kao što je mogla da ostane i 4. avgusta, kada je veći deo uprave podneo ostavke, a u klubu ostali samo on i Svetozar Mijailović.- Na Marakanu se više ne vraćam. Ja sam dva meseca radio, svi su se javljali, svi su predlagali. Ja sam i ta dva meseca nastavio da radim. Ostavljam 12 bodova više od Partizana. Mislim da je od mene dovoljno - rekao je u sredu Terzić.Generalni direktor Crvene zvezde otputovaće danas sa ekipom na Zlatibor, gde će trener Miodrag Božović i fudbaleri biti do utorka kako bi iskoristili mini-pauzu u prvenstvu da se što bolje pripreme za nastavak šampionata. Moguće je da crveno-beli na Zlatiboru za vikend odigraju i jednu prijateljsku utakmicu.

Čekaju kandidata KOMISIJA DEŽURA DO PETKAIzborna komisija FK Crvena zvezda juče je održala sednica posle neuspelih izbora.-Konstatovano je da u predviđenom roku nije primljena nijedna kandidatura za predsednika FK Crvena zvezda. Komisija će, zbog mogućnosti da joj kandidatura bude dostavljena poštom, biti u stalnom zasedanju do petka 9. oktobra 2015. godine - rekao je predsednik izborne komisije Matija Radojičić.

Nečuveno zbog čega niko od kandidata nije hteo u Zvezdinu fotelju KRIVOKUĆA: IZBORI NISU POTREBNIBivši fudbaler Crvene zvezde Petar Krivokuća smatra da vanredni izbori za predsednika uopšte nisu bili potrebni klubu, posebno u ovom trenutku:-Besmisleno je bilo tražiti, a onda i održavati izbore. Zašto? Pitam se kome je bilo u interesu da potresa klub iznutra kad mu ide dobro u prvenstvu i kad se nazire da bi nadmoćno mogao da osvoji titulu. Gde to ima na svetu? Čemu stvaranje negativne atmosfere kad je ekipa dominantna i ubedljivo prva na tabeli? Voleo bih da vidim pozadinu svega... Sve mi je to zagonetno i zbunjuje svakog pravog i iskrenog zvezdaša. I ko da dođe na čelo kluba? Kurta i Murta! Sećam se samo kako je najuren Den Tana iz kluba, čovek koji je iskreno hteo da pomogne i koji je uložio sopstveni novac u Crvenu zvezdu. I on im nije valjao. Sad ni Terzić nije po ukusu, a napravio je pun pogodak sa Grofom. Božović je pravi čovek za Crvenu zvezdu. I njega su dočekali na nož na početku. Za uspeh je potrebno vreme, ništa ne može preko noći. Imam osećaj da će Grof napraviti ozbiljne rezultate s Crvenom zvezdom. I sad sve to da uništimo zarad vanrednih izbora. Zašto?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track