IZ PRIŠTINE VRBUJU FIFA: Kosovo ubacuju u kvalifikacije?!
Foto: Fonet

Mutne radnje

IZ PRIŠTINE VRBUJU FIFA: Kosovo ubacuju u kvalifikacije?!

Fudbal -
FSK ubeđen da će njihova reprezentacija izboriti mesto u jednu od dve grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u kojima je po pet selekcija

Selektor fudbalske reprezentacije tzv. Kosova Albert Bunjaku ubeđen je da će njegova selekcija igrati u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine.Albanski mediji iz Prištine već nekoliko dana pišu da su iz UEFA i FIFA dobili signale da će njihov nacionalni tim biti naknadno uključen u kvalifikacije, i to u grupu H ili grupu I, u kojima je po pet reprezentacija. Predsednik tzv. Fudbalskog saveza Kosova (FSK) Fadilj Vokri navodno je dobio potvrdu iz Niona i Lozane da će njegova reprezentacija igrati kvalifikacije, koje počinju u septembru sledeće godine, jer vremena za prijem u fudbalske krovne institucije ima dovoljno, a kad se to desi, uvrštenje u neku grupu bi bila samo tehnička stvar.Selektor likujeSelektor Bunjaku imao je toliko hrabrosti da analizira moguće protivnike:"Više bih voleo da nas stave u grupu H, gde su Bosna i Hercegovina, Grčka, Estonija i Kipar. Tu je jedina jaka selekcija Belgije, koja je treća na FIFA rang-listi. U drugoj grupi prvi favoriti su Hrvati, a dobri su Islanđani i Ukrajinci, kao i Turci i Finci."

Vrbuju JanuzajaSelektor tzv. reprezentacije Kosova veruje da bi njegova selekcija u mogućim kvalifikacijama bila pojačana:"Ako dobijemo dozvolu da se takmičimo, uradićemo sve da privolimo Adnana Januzaja iz Belgije i braću Perparima i Mehmeta Hatemaja iz Finske da zaigraju za nas."

Provocirali,  pa nagrađeni... Albanski dron i dalje u žiži
Provocirali, pa nagrađeni... Albanski dron i dalje u žiži

Surova realnostPOSLESLUČAJA DRON SVE JE MOGUĆEKoliko je realno da FIFA zaista naknadno progura Kosovo u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, postavlja se pitanje. Jedno je sigurno - sve je moguće posle „slučaja dron“. Kad je posle prekida utakmice u Beogradu doneta onakva odluka - kazna za Srbiju i bukvalno nagrada za Albaniju, zaista ne bi čudilo da FIFA nagradi i Kosovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track