MIHA: Kada sam igrao za Jugoslaviju svako je radio šta je hteo, zato ništa nismo osvojili!
Foto: Profimedia

Otkrio razlog neuspeha

MIHA: Kada sam igrao za Jugoslaviju svako je radio šta je hteo, zato ništa nismo osvojili!

Fudbal -
Kada sam ja igrao u reprezentaciji to je bio tim sa mnogo talentovanih igrača, ali je svako radio šta je hteo - rekao je Mihajlović

MILANO - Trener ekipe Milana i bivši selektor Srbije, Siniša Mihajlović dao je zanimljivu izjavu za jedan ugledni italijanski list.

Dok je govorio o ciljevima svog novog kluba i motivaciji igrača, popularni Miha je za negativan primer uzeo nekadašnju fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije.

"Najbitnije je da povratim igračima želju za radom. Oni koji nose dres Milana moraju da pruže sve od sebe, važno je da teren napuštaju visoko podignute glave. Kada sam ja igrao u reprezentaciji to je bio tim sa mnogo talentovanih igrača, ali je svako radio šta je hteo. To je glavni razlog zašto nismo ništa osvojili", rekao je Mihajlović.

Srpski stručnjak je istakao da ne oseća pritisak u Milanu, ali oseća veliku odgovornost.

"Nemam strah da preuzmem rizik i da se suočim sa izazovima. Gledam ih u oči i znam da ću da ih prevaziđem. Verujem da ćemo završiti među prva tri mesta u ligi. Ako dovedemo još jednog ili dva igrača, možemo da napravimo veliki uspeh".

Mihajlović je rekao da je dosta naučio gledajući vrhunske fudbalske stručnjake.

"Dosta stvari sam naučio gledajući Murinja, Gvardiolu, Klopa, Vengera. Klop ima sjajnog asistenta koji mi je jednom prilikom kazao da je Nemac najbolji trener na svetu, ali da nikada ne bi mogao da radi njegov deo posla. U nekim fudbalskim aspektima trener mora da bude direktno prisutan, dok u drugom delu mora da postoji poverenje u zaposlene. Cilj mi je da moje osoblje radi sa zadovoljstvom. Svako zna šta mu je posao. Igrači u svakom trenutku treba da znaju šta da rade. Ne ljutim se ako izgubimo, ali se ljutim ako ne ispoštujemo dogovor. Moramo biti organizovani i znati šta želimo. Odgovornost jednog je da organizuje igru, drugi treba da se otkriva, a treći da ide u dubinu. Na kraju analiziramo kako je ko obavio svoj zadatak", rekao je Miha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track