MIROSLAV RADOVIĆ: Opet bih dao gol Realu!
Foto: Profimedia

Prvi srpski golgeter u LŠ ove sezone

MIROSLAV RADOVIĆ: Opet bih dao gol Realu!

Fudbal -

Naš fudbaler prodao „biciklicu“ Danilu, zaradio penal i pretvorio ga u pogodak za poraz Legije od 5:1

Miroslav Radović je, zahvaljujući golu za Legiju protiv Reala u Madridu, postao prvi Srbin ove sezone koji je postigao gol u grupnoj fazi Lige šampiona!Na žalost Radovića, fudbalera i pristalica Legije, desilo se to u ubedljivom porazu od Reala u Madridu (1:5), na stadionu Santjago Bernabeu. Bez obzira na rezultat, Legija nije razočarala - u prvom poluvremenu, završenim rezultatom 3:1, bila je ravnopravan rival „kraljevskom klubu“. Potop je usledio u poslednjih 20 minuta utakmice.Miroslav Radović bio je strelac iz penala za prvaka Poljske. U 22. minutu srpski fudbaler je primio loptu u kaznenom prostoru Madriđana i čuvenim driblingom „biciklicom“ izlomio kičmu Danilu, kome nije preostalo ništa drugo nego da napravi penal. Radović je smireno izveo najstrožu kaznu i savladao golmana Kejlora Navasa.- U momentu kad je penal dosuđen, znao sam da ću uzeti loptu. Pogodio sam. Verujem da ćemo nastaviti s ovakvim igrama, jer visok poraz od Reala nije realan - istakao je Radović za poljske medije, ubeđen da bi opet dao gol Realu iz penala.

Pogodak iz penala... Trenutak kada Radović postiže jedini gol za Legiju u Madridu
Pogodak iz penala... Trenutak kada Radović postiže jedini gol za Legiju u Madridu

Fudbaler koji je sezonu počeo u Partizanu, iz kojeg je otišao posle samo 76 dana, igra kao preporođen u Poljskoj. Ni traga od onih bledih izdanja u crno-belom dresu.- Mislim da još ne igramo u skladu s mogućnostima. Možda grešim, ali u našoj igri ima još prostora za napredak, posebno u napadu. I pored toga, dolazak novog trenera Jačeka Magijere nas je prodrmao.Legija je poslednja u grupi F posle tri kola sa isto toliko poraza i gol-razlikom od 1:13, iza Dortmunda, Reala i Sportinga. Ipak, srpski fudbaler se nada bodovima u Ligi šampiona, a prvi naredni rival je upravo Real, 2. novembra u Varšavi.- Dokazali smo sebi koliko možemo u prvom poluvremenu protiv Reala. Možda je baš to način na koji možemo da napravimo ozbiljan rezultat ove sezone. Rezultati su gori od naše igre. Konačno smo počeli da uživamo u njoj. Ovo je bio naš najbolji meč u Ligi šampiona. Nemam dilemu - rekao je Radović.

Niko nije uhapšenNAVIJAČI LEGIJE DIVLJALI U MADRIDUNavijači Legije, njih više od 3.500, napravili su haos na ulicama Madrida. Nekoliko sati pre početka utakmice imali su veliki broj okršaja sa španskom policijom. Poljski huligani su bakljama i flašama gađali policajce, a posle okršaja, koji je trajao 30 minuta, niko od izgrednika nije priveden. Bilans velikih incidenata u Madridu su petorica uhapšenih navijača, i to pre početka nereda, kao i dvojica povređenih policajaca, koji su završili u bolnici. Uhapšeni huligani su u toku dana u jednom baru napali konobaricu želeći da joj ukradu novac iz kase.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track