ORLOVI PRED DANSKU: Sami smo krivi, nema nazad
Foto: Dado Đilas

Reprezentativci uvereni u uspeh u Kopenhagenu

ORLOVI PRED DANSKU: Sami smo krivi, nema nazad

Fudbal -
Lazar Marković, Radosav Petrović i Zoran Tošić veruju da znaju kako mogu do pobede u utakmici koja za njih predstavlja poslednju šansu

Fudbalski reprezentativac Srbije Lazar Marković rekao je danas da očekuje bolju igru i pobedu protiv Danske u nastavku kvalifikacija za prvenstvo Evrope.

Srbija se nalazi na pretposlednjem mestu grupe I sa samo jednim osvojenim bodom, ali je pobeda u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Azerbejdžana (4:1) popravila raspoloženje u taboru "orlova".

"Azerbejdžan nije tim koji je u rangu sa Danskom, ali nama je zaista svaka pobeda bitna, bez obzira da li je reč o prijateljskoj ili kvalifikacionoj utakmici. Očekujem pobedu i u Kopenhagenu. Verujem da ćemo biti sve bolji", rekao je Marković za sajt FSS.

On je dodao da veoma važno da tim odigra odbranu na najbolji mogući način.

"Moramo da sačuvamo naš gol, a siguran sam da ćemo uspeti da savladamo danskog golmana i dođemo do pobede", kazao je napadač Liverpula.

Utakmicu protiv Danske sa dosta optimizma dočekuje i Radosav Petrović.

"Nismo svih 90 minuta briljirali protiv Azerbejdžana kako rezultat pokazuje. Bilo je perioda sa padovima u igri i koncentraciji, to moramo da kanališemo do subote. Ne smeju da nam se ponavljaju bespotrebne greške, da dozvoljavamo sebi faze slabije igre, nego da delujemo kompaktno. Sami sebe smo doveli u ovu poziciju i nema nazad. Znamo šta moramo da uradimo u Kopenhagenu", rekao je Petrović.

Jedan od najiskunijih reprezentativaca Zoran Tošić istako je da Srbije ne sme da prima lako golova.

"Dance dobro znamo, i u meču protiv Crne Gore pokazali su ono što su radili i u Beogradu, protiv nas. Moramo da iznesemo pritisak, da ostanemo pozitivni jer nas to održava u igri. Nema više nazad, mora da se napravi iskorak, treba da ga napravimo u Kopenhagenu”, rekao je Tošić.

Utakmica između Danske i Srbije igra se u subotu od 20.45 sati u Kopenhagenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track