VAN GAL OTKRIO PRED DERBI: Van Persi je imao sreće što ga nisam otpisao
Foto: Reuters

Sunarodnici i njihov odnos

VAN GAL OTKRIO PRED DERBI: Van Persi je imao sreće što ga nisam otpisao

Fudbal -
Menadžer Mančester junajteda tvrdi da je njegov napadač spletom srećnih okolnosti ostao tu gde jeste

Mančester junajted konačno, ako ništa drugo, onda bar liči na onaj Junajted koji je Ferguson vodio. Pobede se nižu, i vrh tabele je blizu.

Jedan od najzaslužnijih za nedavnu seriju pobeda je i Robin van Persi, iskusni špic koji je ušao u seriju golova koje samo on ume da postigne na sebi svojstven način. Ipak, pre samo par meseci, situacija nije bila takva. To iskreno objašnjava i menadžer Luj van Gal.

"Van Persi je imao sreće što ga nisam otpisao. Imao je sreće zbog okolnosti i zbog mog stila igre. Ja uvek igram sa dva ili tri napadača, retko kada sa jednim. Pre par meseci, Falkao je bio povređen, Runi može da igra gotovo bilo gde, a Vilson je još mladi i neiskusan za mesto u prvoj postavi. Jedino zbog toga, van Persi je ostao prva opcijau napadu. Sada se vratio u formu. U principu ja verujem u njega, jer on ima ono što volim u napadačima. On stvara napade, igra za tim, vidi svoje saigrače koji su otvoreni i uz to daje golove. On je jedan od najboljih", zaključuje van Gal.

Iskusni Holanđanin sada ima i Runija i van Persija na raspolaganju, ali je Falkao još uvek u zdravstvenom problemu, te nikako da vidimo taj ubitačan trio zajedno na terenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track