(VIDEO) KRKIĆEV OTAC: Gvardiola nas je prevario, Bojan je trebalo da igra protiv Junajteda

Besan

(VIDEO) KRKIĆEV OTAC: Gvardiola nas je prevario, Bojan je trebalo da igra protiv Junajteda

Fudbal -
U finalu Lige šampiona 2011. protiv Mančester junajteda Pep je prekršio obećanje da će Bojanu dati određenu ulogu na Vembliju

Bojan Krkić je 2010. godine uz Lionela Mesija bio jedan od najperspektivnijih fudbalera Barselone, a danas njegov otac tvrdi da je glavni razlog napuštanja stadiona Nou Kamp zapravo odluka tadašnjeg trenera Pepa Gvardiole da ga ponekad i bez razloga drži po strani.

„Tokom 2010. Pep je na nekoliko utakmica ostavljao na klupi čak i Zlatana Ibrahimobvića, kako bi Bojan igrao. On je te šanse koristio, postizao odlučujuće golove protiv Tenerifa i Sevilje, ali mu nikad nije omogućio kontinuitet. U Kupu kralja Bojan je bio najbolji strelac, zatim bi dao gol ili dva u prvenstvu i posle toga ne bi igrao sedmicama. Bilo je to čudno. U finalu Lige šampiona 2011. protiv Mančester junajteda Pep je prekršio obećanje da će Bojanu dati određenu ulogu na Vembliju. Posle tog meča, moj sin je zatražio transfer i obreo se u Romi, a Barselona odmah dovela Davida Vilju“, podseća Bojan Krkić stariji.

http://www.youtube.com/watch?v=2M2nGPHXqIw

Kao dodatni razlog što je njegov sin napustio Barselonu Krkić navodi odnose u svlačionici za koje uverava da su bili daleko od harmoničnih, iako se to nije odražavalo na rezultate, pa se era pod Pepom Gvardiolom smatra možda i najuspešnijom u istoriji kluba (osvojeno 14 trofeja).

„Svlačionica je bila krcata svetskim zvezdama koje su gledale kako tamo neko dete počinje utakmice. Čak je i Ronaldnjo ponekad sedeo na klupi, a Bojan bio starter. Vremenom su okolnosti postale teške i on nije bio omiljen među svima“.

http://www.youtube.com/watch?v=ohr4n3qqifY

Krkić senior danas je zadovoljan što njegov sin u dresu Stouka na terenima engleske Premijer lige pokazuje da priče o velikom talentu oko kog su se otimali ne samo klubovi već i fudbalski savezi Srbije i Španije, nisu bile bez osnova.

"Moj sin je propatio dosta zbog fudbala i prošlo je dosta vremena otkako sam ga video ovako srećnog kao što je u Stouku“, rekao je stariji Krkić.

http://www.youtube.com/watch?v=lTKojEc2rK4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track