(VIDEO) MURINJO ŽESTOKO UZDRMAN: Čelsi na kolenima, drugi poraz u četiri kola
Foto: AP

Ne pomaže ni prvac Falkaoa

(VIDEO) MURINJO ŽESTOKO UZDRMAN: Čelsi na kolenima, drugi poraz u četiri kola

Fudbal -
Kristal Palas pobedio šampiona na "Stamford bridžu" 2:1

Fudbaleri Čelsija doživeli su poraz u utakmici četvrtog kola Premijer lige kao domaćini na "Stamford bridžu" od Kristal Palasa - 1:2 (0:0).

Ovo je drugi poraz akteulnog šampiona u četiri meča u uvodu sezone pošto je prethodno u drugom kolu doživeo debakl u Mančesteru protiv Sitija (0:3). Ostao je na četiri boda osvojena startnim remijem sa Svonsijem (2:2) i jedinom dosadašnjom pobedom na gostovanju Vest Hemu (3:2). Trenutno je 13. na tabeli!

Kristal Palas je prvi put trijumfovao na "Stamford bridžu". Do 65. minuta mreže su mirovale, a onda je Sako doveo goste u vođstvo. Falkao, koji je u igru ušao odmah posle pogotka Sakoa, postigao je prvenac u dresu Čelsija u 80. minutu na asistenciju Pedra. Međutim, samo minut kasnije Kristal Palas je ponovo došao do prenosti, ispostaviće se odlučujuće, Sako je tada "spakovao" gol Vordu.

Kristal Palas je fantastično otvorio sezonu, jer je zabeležio tri pobede, uz samo jedan poraz i sada je drugi na tabeli!

Branislav Ivanović je, u odsustvu Džona Terija, bio kapiten "plavaca". Odigrao je ceo meč, za razliku od Nemanje Matića, koga je Žoze Murinjo zamenio u 73. minutu.

Murinju je ovo bio jubilarni 100. meč na klupi Čelsija.

All Goals - Chelsea 1-2 Crystal Palace - 29-08... by Bayeo

Iznenađenje je napravio i Vest Hem koji je na "Enfildu" deklasirao Liverpul 3:0. Golove su postigli Manuel Lansini u trećem minutu, Mark Nobl u 29. i Dijafra Sako u drugom minutu sudijske nadoknade vremena drugog poluvremena. Ekipe su utakmicu završile sa po desetoricom igrača na terenu. Prvo je fudbaler Liverpula Filip Kutinjo u 52. minutu dobio drugi žuti karton, da bi potom Nobl u 78. dobio direktan crveni karton. Liverpul je posle ovog poraza šesti na tabeli sa sedam bodova, a Vest Hem je sedmi sa šest.

Mančester siti, za koji je svih 90 minuta odigrao Aleksandar Kolarov, slomio je otpor Votforda tek u drugom poluvremenu pogocima Sterlinga i Fernandinja - 2:0. Mančester siti sada ima 12 bodova, dok je Votfordu ovo prvi poraz, nakon tri remija, te tako zauzima 15. mesto sa tri boda.

VBA je savladao Stouk sa 1:0, Bornmut je remizirao sa Lesterom 1:1, a Aston Vila i Sanderlend su takođe odigrali nerešeno 2:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track