ŽIVOT PIŠE DRAME: Priča o mališanu koji je izgubio sve, pa upoznao Ronalda i krenuo njegovim stopama
Foto: AP

Ovog nema ni na filmu

ŽIVOT PIŠE DRAME: Priča o mališanu koji je izgubio sve, pa upoznao Ronalda i krenuo njegovim stopama

Fudbal -
Martunis je novi igrač Sportinga, a pre devet godina samo čudom je preživeo cunami u rodnoj Indoneziji

Životna priča 17-godišnjeg indonežanskog fudbalera Martunisa nije viđena ni u holivudskim filmovima.

Martunis je potpisao za lisabonski Sporting, za čiji mladi tim će od sada nastupati. A kako je dotle stigao?! To je neverovatna priča.

Kada je imao osam godina pronađen je na plaži posle 21 dana od snažnog udara cunamija, koji je sravnio sa zemljom grad Aceh. Tom prilikom, u decembru 2004. godine, stradali su Martunisova majka i dve sestre, a ukupno 170 hiljada u Acehu. U 14 zemalja na Indijskom okeanu cunami je tada odneo 230 hiljada života. Ali, mali Martunis je čudom preživeo i tri nedelje je lutao po plažama jedući šta god je nalazio. Pronađen je u portugalskom dresu sa brojem deset na kome je pisalo Rui Košta.

Prvo što je mališan rekao kada je pronađen je da se nije uplašio, jer je jako želeo da vidi svoju porodicu i da postane fudbaler. Priča se brzo proširila svetom, pa je Martunis dobio poziv da 2005. poseti reprezentaciju Portugala i upozna svog idola Kristijana Ronalda. Danas najbolji igrač sveta je već tada pokazao koliko srce ima i malom obožavaocu je kupio kuću.

Njih dvojica su se srela više puta do sada, a Martunis je krenuo upravo Ronaldovim putem, jer je sada igrač Sportinga, u kome je karijeru počeo i najbolji fudbaler sveta.

Zaista, ovo samo život može da režira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track