DEDA MRAZ OBRADOVAO MALIŠANE: Pokloni za 250 košarkaša i košarkašica Beka
Foto: KK BEKO

za kraj godine

DEDA MRAZ OBRADOVAO MALIŠANE: Pokloni za 250 košarkaša i košarkašica Beka

Košarka -

Košarkaški klub Beko, organizovao je tradicionalnu klupsku Mini BEKO ligu, u kojoj su najmlađi članovi mogli da se oprobaju u takmičarskom delu tj „zvaničnim“ utakmicama.

Ova liga ne stavlja pobedu kao osnovni cilj već je akcenat na uživanju, druženju i fer-plej igri igrača međusobno i prema ostalim učesnicima na utakmici (navijačima, sudijama, trenerima...). Ideja je da se deca pre svega zabave, zatim upoznaju, igraju i druže.

Ove godine Mini BEKO liga se igra u dve „divizije“ (Leva i Desna), a trajanje je predviđeno sve do juna 2018. godine kada će biti organizovan i završni turnir a svi učesnici dobiće zaslužene nagrade. Sve utakmice se igraju na malim koševima koji su na visini 2.60m kao i sa malom minibasket loptom a svaka školica košarke ima svoje prepoznatljive dresove (boju i naziv školice) u kojima igrači nastupaju. REZULTAT NIJE I NE SME da bude primaran u ovom takmičenju, glavni cilj ove lige je igra, druženje i radost naše dece!

Najbolji košarkaš našeg kluba i omiljena ličnost mališana je naš „BEKOmen“ – maskota koja sa decom provodi vreme i zabavlja ih pre i tokom utakmica. Liga se igra kao i svaka druga prava utakmica, naši dečaci i devojčice imaju predstavljanje ekipa preko razglasa i slušanje himne Republike Srbije i sve ostale detalje koji ih čine važnim a sam događaj za njih bitnim i svečanim. Na svakoj utakmici zajedničkom odlukom trenera bira se MVP igrač iz pobedničke ekipe.

Proteklog vikenda, odigran je Novogodišnji Mini BEKO specijal koji se takođe organizuje svake godine. U sali OŠ Stevan Dukić na Karaburmi i u sali OŠ Kraljica Marija u Ovči ekipe su odigrale novogodišnje kolo Mini BEKO lige gde je decu - igrače posetio Deda Mraz. S obzirom da su akteri Mini BEKO lige i članovi kluba pre svega dobra deca jer u suprotnom ne bi mogli da budu deo kluba, naravno da Deda Mraz svake godine donese i podeli poklone za svih 250 mališana koliko ih u Bekovim školicama ima.

U novogodišnjem kolu postignuti su sledeći rezultati: LEVA DIVIZIJA Školica BEKO Sremac - Školica BEKO Ovča 46:20 (MVP Marko Linta)

Školica BEKO Ristić - Školica BEKO Drainac 41:27 (MVP Luka Radović) Školica BEKO Vasa 1 - Školica BEKO Vasa 2 40:12 (MVP Antonije Jaredić)

DESNA DIVIZIJA

Školica BEKO Popović - Školica BEKO Dukić 21:36 (MVP Pavle Rus) Školica BEKO Tesla - Školica BEKO Barili 66:31 (MVP Milica Agbaba) Školica BEKO Zvezdara - Školica BEKO Oslobodioci 30:20 ( MVP Petar Sretović) U okviru novogodišnjeg specijalabilo je i takmičenje u igri “put oko sveta” i šutiranju slobodnih bacanja. Najbolji u obe divizije osvojili su pehare a to su: Slobodna bacanja leva divizija - Luka Radović (Školica BEKO Ristić) Put oko sveta leva divizija - Andrej Isailović (Školica BEKO Vasa 1) Slobodna bacanja desna divizija - Luka Janković (Školica BEKO Tesla) Put oko sveta desna divizija - Lukas Petrolekas Školica BEKO Zvezdara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track