(VIDEO) CRVENO-BELI RAZBILI MORNAR: Zvezda lako do 1:0, Feldin opet nezaustavljiv, pogodio je 5 trojki i razgalio više od 7.000 Delija
Foto: ABA liga

ABA liga

(VIDEO) CRVENO-BELI RAZBILI MORNAR: Zvezda lako do 1:0, Feldin opet nezaustavljiv, pogodio je 5 trojki i razgalio više od 7.000 Delija

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar (91:63), u prvoj utakmici polufinala plej-ofa regionalne ABA lige, a meč je igran pred više od sedam hiljada gledalaca u dvorani Aleksandar Nikolić u Beogradu

Crveno-beli su od starta nametnuli svoj ritam, igrali odlično na obe strane terena, a podatak da su gosti na poluvremenu šutirali 11-0 za tri dovoljno govori. Na kraju su uspeli da ubace tri iz 22 pokušaja...

Najefikasniji u redovima srpskog tima bio je Džejms Feldin sa 23 poena (7-5 za tri), Milko Bjelica je dodao 17. poena. Na drugoj strani je Derik Nidam dao 16 poena (10-2 za tri).

Neće izabranici trenera Dušana Alimpijevića imati mnogo vremena za odmor, pošto ih već u utorak čeka gostovanje Panatinaikosu u Atini, posle čega dolazi Fenerbahče (četvrtak), pa revanš u Baru (nedelja).

Prva četvrtina

Ročesti postiže svih sedam poena za Zvezdu na staru meča, a Mićović i Vujošević poentirali su na drugoj strani. Zvezda vodi 7:4. Smanjio je gost na 7:6 ali Bjelica, Dobrić i Lesor vode crveno-bele na 13:8.Crveno-beli prvo kradu loptu, a onda Ročesti rutinski poentira za 15:11.

Zvezda je napravila seriju 9:0 i posle prvih deset minuta imaa prednost 22:14.

Druga četvrtina

Silovito zakucavanje Dejana Davidovca za maksimalnu prednost Zvezde od 12 poena 28:16. Zvezda je dobro počela i drugu četvrtinu, a trener gostiju u ranoj fazi traži tajm-aut.Feldin se razigrao, pogađa iz svih pozicija, asistira. Sa sedam poena i četiri asitencije drži visok ritam crveno-belih - 31:18.

Zvezda drži sve konce igre u svojim rukama. Mornar nikako ne može da priđe domaćina. Posle 20. minuta Zvezda vodi 41:22. Domaći su ubacili pet trojki iz 11 pokušaja.

Treća četvrtina

Mornar do sada šutira trojke 0/13. To je jedan od razloga što Zvezda ima ogromnu prednsot i što je na pputu da pred više od sedam hiljada gledalaca ostvari prvi trijumf u seriji.

Mornar je napravio seriju 8:0 i pretio da se primakne na jednocifreni zaostatak, ali je Feldin pogodio dugu dvojku. Do kraja četvrtine Mornar je još dva puta prišao na minus, ali je oba puta Feldin trojkom raspršio nade Barana.

Četvrta četvrtina

Zvezda se poigrava sa Mornarom. Veliki broj navijača to je ispratio ovacijama. Tim trenera Alimpijevića napravio je seriju 9:0 i polovinom poslednje deonice bilo je 79:53. Feldin je do tada ubacio 23 poena, od čega 5 trojki.

Zvezda je odavno rešila pitanej pobednika, a publika u dvorani se dobro zabvavlja. Omić je dva minuta pre kraja zakucao, Zvezda je imala više od dvadeset asistencija, čak 14 trojki je ubacila, a tome treba dodati i skokove. Kada tako igra, tim trenera Alimpijevića ne mogu da zaustave ni mnog bolje ekipe do Mornara, koji je bio liše pomoći Uroša Lukovića.

Tok meča

Crvena zvezda brani šampionsku titulu i ponovo je ove sezone najbolji tim u regionu. Crveno-beli su zabeležili samo tri poraza i kao prvoplasirani tim imaće najlakšeg protivnika u polufinalu - ekipu Mornara.

Zvezda je značajno izmenila tim u odnosu na prošlu sezonu, a najveća promena je na mestu trenera - umesto Dejana Radonjića klupu je preuzeo Dušan Alimpijević.

Šampion Srbije i regiona neće se plasirati među osam najboljih ekipa u Evroligi, pa iako je do kraja takmičenja u eliti ostalo još četiri kola, Zvezda će sve karte baciti na osvajanje ABA lige, kako bi se i dogodine takmičili sa najboljim klubovima u Evropi.

Ipak, Zvezdu u polufinalu očekuje duel sa silno motivisanom ekipom Mornara, koja prvi put igra polufinale regionalne lige. Barani su ove sezone pokazali da mogu da budu konkurent najboljim ekipama, ali bi bilo veliko iznenađenje ukoliko uspeju da savladaju Zvezdu.

Mornar se u drugoj sezoni u regionalnoj ligi domogao polufinala, a ekipa Mihajla Pavićevića biće oslabljena neigranjem Uroša Lukovića, drugog najkorisnijeg igrača ABA lige.

Zvezda je najbolja ofanzivna ekipa ove sezone. Crveno-beli su najbolji u šutu za tri poena i drugi u procentu šuta iz igre i asistencijama.

Kurir sport

Foto: ABA liga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track