ĐORĐEVIĆ POSLE DERBIJA: Mitroviću pravi si kapiten, Kaliniću, igraj, ne pričaj sa sudijama
Foto: Dado đilas

Pohvale i kritike

ĐORĐEVIĆ POSLE DERBIJA: Mitroviću pravi si kapiten, Kaliniću, igraj, ne pričaj sa sudijama

Košarka -
Volim da čujem da igrači hoće da igraju za reprezentaciju. To je fenomenalno. To sam želeo da čujem i prvog dana kada sam preuzeo mesto selektora, jasan je strateg srpskog tima

Selektor košarkaške reprezentcije Srbije Aleksandar Đorđević, rekao je da je zadovoljan situacijom pred početak poslednje faze priprema za okupljanje reprezentacije pred Evrobasket.

"Igrači koji su čak i u prošlosti govorili "neću", oni koji su iz nekih razloga davali otkaze, odjednom su se javili kroz medije kako jedva čekaju leto. Kažu "ako bog da biću pozvan u reprezentaciju". Super, to je pobeda svih nas, to su onda i moje slatke muke. Znači, oni sada žele da igraju za Srbiju”, izjavio je selektor Saša Đorđević.

On je dodao da ga to raduje, jer to znači da se kod igrača vratila zdrava, sportska ambicija.

“Volim da čujem da igrači hoće da igraju za reprezentaciju. To je fenomenalno. To sam želeo da čujem i prvog dana kada sam preuzeo mesto selektora”.

Selektor ipak sve pamti i beleži...

“Ne radim to zbog sebe, već zbog igrača koji su pokazali odgovornost. Bilo je odrđenih otkaza za takozvanu B selekciju, tu mislim i na univerzitetsku reprezentaciju. Igrači koji su do sada otkazivali nisu bili suočeni sa bilo kakvim konsekvencama, ali sada hoće. Pravdam samo one otkaze koji stižu zbog povreda. Tačka!”

Đorđević je poslednjih dana bio zaokupiran praćenjem mečeva Partizana i Zvezde u polufinalu plej-ofa ABA lige.Gledao je samo igru i ponašanje na terenu i video je lepe, ali i ružne stvari.

“Lepo? Luka Mitrović. Kapitenski se odnosio prema protivniku u celoj seriji. Kapa dole za sve čestitike i izjave koje je dao. Takvu hoću celu reprezentaciju”.

A šta je selektor video loše? Kaže nedopustivu priču sa sudijama, u kojoj je prednjačio Nikola Kalinić. Đorđević mu je zbog toga “očitao lekciju”.

“Pozvao sam Kalinića i rekao mu da od početka sezone gestikulira što je neprihvatljivo za jednog reprezentativca. Rekao sam mu: "Hajde da izbegnemo takve stvari. Ima ko će da se raspravlja sa sudijama, kada zatreba". Nema šta ko da priča sa sudijama. "Igraj, bre, dečko. Daj tri trojke zaredom i završi posao! Ti se zoveš igrač, ja sam trener i moj posao je da tražim tajm-aut na vreme, da postavim filozofiju igre u odbrani ili napadu." Nikog neću da maltretiram, ali pravila lepog ponašanja moraju svi da znaju. I to je osnova za dalje”, jasan i glasan bio je Đorđević.

Kurir sport / Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track