ODREKAO SE DRŽAVLJANSTVA AMERIKE: Bivši dečko Ane Kurnjikove vratio američki pasoš
Foto: Printskirn/Instagram, Profimedia

Veran Rusiji

ODREKAO SE DRŽAVLJANSTVA AMERIKE: Bivši dečko Ane Kurnjikove vratio američki pasoš

Ostali sportovi -

Ja sam ruski čovek pre svega, poručio nekadašnji hokejaš Pavel Bure

Poznati bivši ruski hokejaš Pavel Bure odrekao se državljanstva Amerike, obrazloživši da mu nije potrebno.

- Pre svega, ja sam ruski čovek! Uvek sam govorio da je moja kuća Moskva! Dok sam boravio u Americi pasoš mi je bio potreban. Od kada ne igram hokej dovoljan mi je ruski - rekao je Pavel Bure i dodao:

- U poslednjih šest godina živim u Rusiji s porodicom. Ovo je za mene prirodan i normalan korak. Pre godinu dana sam se odrekao američkog državljanstva jer mi nije potrebno. Uredno sam vratio njihov pasoš. Možda je za nekog ovaj moj postupak iznenađujući, ali za mene nije.

U Rusiji je bio član dva najveća kluba CSKA i Spartak. Pavel Bure (45) igrao je dugi niz godina u američko-kanadskoj hokejaškoj ligi NHL, za klubove Vankuver Kanuks, Florida Pantersi Njujork Rendžers. Član je Hokejaške kuće slavnih od 2012. godine. Sa reprezentacijom Sovjetskog Saveza i Rusije osvajao je brojna odličja na olimpijskim igrama i svetskim prvenstvima.

U mladosti bio je u vezi sa nekadašnjom ruskom teniserkom i seks bombom Anom Kurnjikovom. Posle nje bio je u ljubavi sa ruskom pevačicom Irinom Saltikovom i voditeljkom Ksenijom Sobčak. Od 2009. oženjen je bivšom manekenkom Alinom Čelnovom koja mu je rodila sina Pavela i ćerku Palinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track