SVETSKI MEDIJI O POBEDI ĐOKOVIĆA: Novak se pridružio legendama!
Foto: Reuters

Rolan Garos

SVETSKI MEDIJI O POBEDI ĐOKOVIĆA: Novak se pridružio legendama!

Tenis -

Svetski, domaći i regionalni sportski mediji posvetili su mnogo pažnje velikom uspehu Novaka Đokovića, posle osvajanja Rolan Garosa i složni su u oceni da je srpski teniser ušao među legende.

Agencija Rojters navela je da se Đoković osvajanjem Rolan Garosa pridružio legendama tenisa.- Prvi teniser sveta oporavio se od nervoznog početka meča i nametnuo svoj tempo na 'Filip Šatrijeu' i osvojio svoj 12. grend slem trofej, posle prethodna tri neuspeha na Rolan Garosu - naveo je Rojters.Đoković je osvojio svoj prvi trofej na Rolan Garosu, pošto je u finalu pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4. On je tek treći teniser koji je osvojio četiri grend slema u nizu. Poslednji put to je učinio Rod Lejver 1969. godine, kome je to pošlo za rukom i 1962. Pre njega to je uradio još samo Don Badž 1938.

Srpski teniser je tek osmi igrač koji je osvojio sva četiri grend slem trofeja, a peti u Open eri, posle Roda Lejvera, Andrea Agasija, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Agencija Omni sport navela je da je "nezadrživi" Novak Đoković "zacementirao svoju poziciju dominantne figure u muškom tenisu".

- Uspeh na Rolan Garosu mu je izmicao, Srbin nije uspevao da prođe prepreke u finlu 2012, 2014. i 2015. godine. Izgledalo je da će se nastaviti taj mučan niz, kada je Đoković u prvom setu punom grešaka dozvolio Mareju da ubedljivo osvoji set i povede. Međutim, Đoković je sjajno odgovorio i kontrolisao meč do kraja - piše u tekstu.

Italijanska Gazeta delo Sport navela je da se Đoković nedeljnim uspehom ušao u tenisku elitu.

- Prvi igrač sveta je titulama na Australijan openu, Vimbldonu i Ju Es openu dodao i Rolan Garos i upisao se u istoriju. To je bilo prvi put da Marej izgubi meč na Rolan Garosu pošto je osvojio prvi set, ali on nije mogao da odgovori na Đokovićevo dobro kretanje - piše Gazeta.

List Ekip konstatovao je da je Đoković među velikanima svetskog tenisa, dok je Eurosport naveo da je "nedostižni broj jedan" dominirao u meču posle gubitka prvog seta.Hrvatski sajt Indeks naveo je da je Đoković ušao u istoriju i podsetio da samo trojica igrača imaju više grend slem titula od srpskog tenisera, Rodžer Federer 17 i Rafael Nadal i Pit Sampras po 14. Đoković je do sada osvojio 12.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track