Rekonstrukcija Vlade Srbije

SPS KANDIDATI: Tasovac ministar kulture, Ružić sporta

Politika

Autor:

SPS će mesto ministra kulture ponuditi Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije, a mesto ministra sporta visokom funkcioneru SPS-a Branku Ružiću

Ivan Tasovac, Branko Ružić, kurir

BEOGRAD - SPS će mesto ministra kulture ponuditi Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije, a  mesto ministra sporta visokom funkcioneru SPS-a Branku Ružiću.

Ivan Tasovac rođen je 21. juna 1966. godine. Direktor je Beogradske filharmonije od marta 2001. godine. U dvanaestoj godini kao pijanista debitovao je sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije.

Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i Jugoslaviji, i osvojio brojna kako domaća, tako i međunarodna priznanja.

Beogradska filharmonija je ove godine pod njegovim vođstvom dočekala 90. rođendan, koji je, iako bez sopstvene koncertne dvorane, proslavila 14. juna velikim koncertom u sali Kolarčeve zadužbine.

Poslednje godine rad Filharmonije obeležila su brojna gostovanja velikih svetskih imena, ali i ciklus Pika-Točka-Tačka, koji je ujedinio filharmonije iz Ljubljane, Zagreba i Beograda. Ostale su zapamćene i brojne promotivne kampanje, poput one pod sloganom "Hvala što ne dolazite ", ali i raspisivanje tendera za izbor dirigenta BGF.

Ovog proleća prašinu je podigao i odlazak stalnog gostujućeg dirigenta Aleksandra Rahabharija, koji je kao jedan od razloga svog odlaska naveo "neprofesionalizam Ivana Tasovca".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • nemanja

  nemanja

  tasovac ok...ali ruzic?????cime je zasluzio?koji se sportom bavio?ponasanje na poslednjem derbiju,je bas bilo ministarsko...sramota

  57 Odgovori 
 • slobodan

  slobodan

  Tasovcu svaka čast,ali ovaj Ružić uopšte ne liči na nekoga ko ima veze sa sportom.

  53 Odgovori 
 • SOKO @@

  SOKO @@

  Tosovac ministar kulture,greska,a ovaj drugi jos veca!Ministar kulture treba da bude ona profesorka sa filoloskog fakulteta,zna se o kome pricam!Ona gospodja sto bi malo sredila 'estradne pevaljke' koje 'truju' kicevima nasu omladinu!!

  51 Odgovori 

Poslednji komentar

 • MAYA

  MAYA

  Hiljadu pluseva da ti dam, malo je!

  9 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Kad Hrvatska bude mogla da bez policije sačuva 10 ćiriličnih tabli, onda može da drži lekcije Srbiji Ivica Dačić šef srpske diplomatije

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!