Rekonstrukcija Vlade Srbije

SPS KANDIDATI: Tasovac ministar kulture, Ružić sporta

Politika

Autor:

SPS će mesto ministra kulture ponuditi Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije, a mesto ministra sporta visokom funkcioneru SPS-a Branku Ružiću

Ivan Tasovac, Branko Ružić, kurir

BEOGRAD - SPS će mesto ministra kulture ponuditi Ivanu Tasovcu, direktoru Beogradske filharmonije, a  mesto ministra sporta visokom funkcioneru SPS-a Branku Ružiću.

Ivan Tasovac rođen je 21. juna 1966. godine. Direktor je Beogradske filharmonije od marta 2001. godine. U dvanaestoj godini kao pijanista debitovao je sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije.

Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i Jugoslaviji, i osvojio brojna kako domaća, tako i međunarodna priznanja.

Beogradska filharmonija je ove godine pod njegovim vođstvom dočekala 90. rođendan, koji je, iako bez sopstvene koncertne dvorane, proslavila 14. juna velikim koncertom u sali Kolarčeve zadužbine.

Poslednje godine rad Filharmonije obeležila su brojna gostovanja velikih svetskih imena, ali i ciklus Pika-Točka-Tačka, koji je ujedinio filharmonije iz Ljubljane, Zagreba i Beograda. Ostale su zapamćene i brojne promotivne kampanje, poput one pod sloganom "Hvala što ne dolazite ", ali i raspisivanje tendera za izbor dirigenta BGF.

Ovog proleća prašinu je podigao i odlazak stalnog gostujućeg dirigenta Aleksandra Rahabharija, koji je kao jedan od razloga svog odlaska naveo "neprofesionalizam Ivana Tasovca".

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (9)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • nemanja

  nemanja

  tasovac ok...ali ruzic?????cime je zasluzio?koji se sportom bavio?ponasanje na poslednjem derbiju,je bas bilo ministarsko...sramota

  57 Odgovori 
 • slobodan

  slobodan

  Tasovcu svaka čast,ali ovaj Ružić uopšte ne liči na nekoga ko ima veze sa sportom.

  53 Odgovori 
 • SOKO @@

  SOKO @@

  Tosovac ministar kulture,greska,a ovaj drugi jos veca!Ministar kulture treba da bude ona profesorka sa filoloskog fakulteta,zna se o kome pricam!Ona gospodja sto bi malo sredila 'estradne pevaljke' koje 'truju' kicevima nasu omladinu!!

  51 Odgovori 

Poslednji komentar

 • MAYA

  MAYA

  Hiljadu pluseva da ti dam, malo je!

  9 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!