ZAVRŠIO NA SUDU: Šaban Šaulić duguje 100.000 dinara Parking servisu
Foto: Damir

Poznati pevač godinama ne plaća parking

ZAVRŠIO NA SUDU: Šaban Šaulić duguje 100.000 dinara Parking servisu

Stars -
Legenda narodne muzike, koja za jedan nastup zaradi 26 prosečnih srpskih plata, ima čak 41 kaznu za parkiranje

BEOGRAD - Pevač Šaban Šaulić, koji za jedan nastup zaradi i 26 prosečnih srpskih plata, duguje JKP „Parking servisu“ više od 100.000 dinara, zbog čega se protiv njega vode čak četiri sudska postupka.Kako saznajemo, Šaulić, koji važi za legendu narodne muzike, legendaran je i po tome što ima čak 41 neplaćenu kaznu za parkiranje.- Zbog ovih dugovanja JKP „Parking servis“ je protiv Šaulića pokrenuo proces. Svi prekršaji raspoređeni su u četiri sudska predmeta. Dugovanja se odnose na period od 2003. do 2014. godine. U ovim slučajevima nema zastarelosti jer je JKP „Parking servis“ postupke pokrenuo na vreme, ali oni još uvek nisu završeni - priča izvor Kurira iz Prvog osnovnog suda, gde se vode postupci protiv Šaulića.

Naš sagovornik kaže da se pred tim sudom vode postupci protiv mnogih javnih ličnosti zbog neplaćanja parkiranja, ali da je Šaulić svojevrstan fenomen jer ima čak 41 prekršaj.- Izgleda da Šaulić smatra da za njega, pošto je zvezda, važe drugačija pravila. To nije u redu prema drugim građanima koji imaju mnogo manja primanja, a uredno izmiruju sve svoje obaveze - dodaje naš izvor.Inače, cena dnevne parking karte iznosi 1.870 dinara, što znači da su ukupna Šaulićeva dugovanja 76.670 dinara, što će sa sudskim troškovima izaći na više od 100.000 dinara.Ovim povodom Kurir je pozvao i poznatog pevača, koji je raspoloženim glasom rekao da ne može da priča „jer je na snimanju emisije“.- Lutko, ne mogu sad da pričam. Nije to istina. Ja i ne vozim... Ako je i bilo kazni, to su napravili ovi moji kojima dajem kola na korišćenje. Ne pamtim kad sam poslednji put vozio... A i kad vozim, savestan sam vozač i poštujem sve propise i obaveze. Možda su mi i stizale neke kazne od „Parking servisa“, ali sigurno ne toliko - poručio je Šaulić i, pre nego što je prekinuo vezu, dodao:- Ne mogu više da pričam, počinje snimanje.U JKP „Parking servis“ nisu želeli da komentarišu sudski postupak protiv Šaulića.- Poštujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti, ne možemo da vam dostavimo tražene informacije. JKP „Parking servis“ Beograd, kao rukovalac podacima, ne može da iznosi informacije o korisnicima svojih usluga bez njihove saglasnosti, to jest bez saglasnosti konkretne ličnosti za koju se interesujete - poručili su nam kratko u ovoj ustanovi.Inače, kako su mediji pisali, Šaulić po nastupu zaradi i do 10.000 evra, što je prosečna plata za oko 26 radnika, to jest suma koju zarade dva zaposlena za godinu dana rada.

I ostali Šaulići dugovaliNISU PLAĆALI NI STRUJU NI TELEFONO tome da ne samo Šaban već ni ostali Šaulići ne izmiruju svoje obaveze na vreme mediji su pisali i ranije. Tako je 2013. godine Šabanova supruga Gordana bila dužna banci, mobilnom operateru i „Elektrodistribuciji Beograd“, i to čak 745.904 dinara, dok je sin Mihajlo u Prvom osnovnom sudu bio tužen zbog dugovanja za mobilni telefon u iznosu od 38.283 dinara.

NeplatišeRANIJE IH TUŽIO JKP „PARKING SERVIS“ DužnikIznos- Jelena Karleuša - 60.000- Đole Đogani - 50.000- Marija Šerifović- 70.000

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track