ŠUTANOVAC IZ TOPLE FOTELJE: Briga ga za zavejane, smeta mu susret Diković-Vučić!
Foto: KURIR

Šta je važnije od života ljudi

ŠUTANOVAC IZ TOPLE FOTELJE: Briga ga za zavejane, smeta mu susret Diković-Vučić!

Srbija -
Bivši ministar vojni i potpredsednik Đilasovog DS nije bitno što je vojska angažovana da spase ljude u smetovima, već je ljut što je s Dikovićem razgovarao Aleksandar Vučić

BEOGRAD - Svi državni organi pokušavaju da reše situaciju u Vojvodini, gde su naši sugrađani satima zavejani u smetovima.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić je lično na terenu, a nakon konsultacija prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem, poslata je jedna jedinica Vojske Srbije da pomogne zavejanom narodu.

Međutim ima i onih koji nisu najsrećniji što je država pritekla u pomoć narodu, pa iz toplih beogradskih fotelja kritikuju. Jedan od takvih je i bivši ministar vojni i potpredsednik Đilasovog DS, Dragan Šutanovac.

Njemu nije bitno što je vojska angažovana da pomogne nesrećnim ljudima u zavejanoj koloni, već je ljut što je s Ljubišom Dikovićem razgovarao Aleksandar Vučić.

Svoj gnev Šutanovac je podelio i na Tviteru, komentarišući da Vučić nema prava da zove vojsku da pomogne zavejanima.

Podsetimo, zbog nevremena i snežnih nameta u Zrenjaninu proglašena vanredna situacija. Put od Perleza ka Stajićevu, blokiran je, a više desetina putnika ostalo je zavejano u smetovima. Evakuisani putnici iz autobusa. Još jedan autobus čeka evakuaciju. Vojska se uključila u akciju deblokade puteva. Ka najkritičnijem pravcu, Perlez-Stajićevo, već je upućena mehanizacija 333. inženjerijskog bataljona, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu. Centar Kopnene vojske za obuku uputio je sanitetsko vozilo u selo Kličevac kod Velikog Gradišta, koje je takođe zadesilo nevreme. Prva brigada Kopnene vojske, Specijalna brigada, 333. inženjerijski bataljon vojnog vazduhoplovstva i Komanda za razvoj Banatske brigade angažovaće ljudstvo, inženjerijske mašine i drugu mehanizaciju za pomoć građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track