SNAŽNO NEVREME POGODILO ZAPADNU SRBIJU Apokaliptični prizori u Loznici, kreće se ka OVIM DELOVIMA: "ŠTA JE OVO MAJKO MILA?!" VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram/hailz_srbija

oglasio se rhmz

SNAŽNO NEVREME POGODILO ZAPADNU SRBIJU Apokaliptični prizori u Loznici, kreće se ka OVIM DELOVIMA: "ŠTA JE OVO MAJKO MILA?!" VIDEO

Srbija -

Snažno nevreme praćeno grmljavinskom olujom prešlo je iz područja Bosne i Hercegovine u Srbiju tokom popodneva.

Naime, ono je Podrinju, a naročito širem području Loznice donelo jake i obilne pljuskove praćene grmljavinom.

Na društvenim mrežama objavljeni su snimci koji prikazuju snažno nevreme u ovim delovima. U tim mestima je takođe bilo lokalno grmljavinskih oluja praćenih gradom.

Objavljen je i snimak koji prikazuje pogled ispod rotirajućeg regiona oluje u Loznici:

Ta grmljavinska oluja nastavila je da se kreće dalje ka istoku preko Mačve, duž Save. Ona se kreće nedaleko od Šapca i bliži se širem području Obrenovca.

Tim povodom hitno se oglasio Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ).

- Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila Mačvanski okrug uslovljavajući intenzivne pljuskove sa grmljavinom i grad premeštaće se u narednih pola sata ka Kolubarskom okrugu, Ubu i Lajkovcu, a potom i ka širem području Beograda, najavio je RHMZ.

"Šta je ovo, majko mila?", zapitala se šokirana korisnica Instagrama, gledajući snimak obilnih pljuskova u Loznici.

RHMZ najavio nevreme u ovim delovima

Republički hidrometeorološki zavod Srbije najavio je u 15.10 da će tokom popodneva biti promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom i to prvo u zapadnoj Srbiji, a zatim mestimično i u severnim i centralnim predelima, a krajem dana i u Braničevskom i Borskom okrugu.

nevreme
foto: Printscreen RHMZ

U Mačvanskom okrugu i Sremu ponegde se očekuje veća količina padavina za kratak vremenski period, kao i pojava sugradice i grada, stoji na sajtu RHMZ.

Košava će uveče i noću biti u slabljenju.

RHMZ jutros upozorio na olujnu košavu

Danas će u Vojvodini, Pomoravlju, Podunavlju i Beogradu duvati jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata, oko 28 m/s, odnosno 100 km/h, stoji na sajtu RHMZ.

Slabljenje košave očekuje se večeras i tokom noći ka suboti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track