Torta Elizabet Tejlor

Prste da poližeš

Torta Elizabet Tejlor

Recept dana -

Sastojci:6 jaja6 kašika šećera 2 kašike kakaoa300 g mlevenih oraha + 2 kašike4 kašike brašna1 kesica praška za pecivo300 g mlevene plazme3 dl soka od breskve250 g šećera u prahu 250 g maslaca 200 g čokolade 1 kašika ulja

Priprema:Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno pomešano s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite koru. Kad se ohladi, prelijte je sa dva dcl soka od breskve. Dok se kora hladi, napravite fil - mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte. U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi (sa čokoladom). Tortu prelijte glazurom, koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s kašikom ulja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track