UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Objavljen video borbe pasa u kojoj pit bul umire
Foto: Printscreen Yt

Svirepo

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Objavljen video borbe pasa u kojoj pit bul umire

Crna Hronika -
Čuje se komentar jednog posmatrača Evo ga šampion, dok drugi komentarišu da li je pit bul terijer živ i guraju psa da proveri da li je živ i zaključuju: Bogami ga je udavio

ROŽAJE - Snimak u kojem se kolju šarplaninac i pit bul terijer, gde pit bul gubi bitku i na kraju umire, objavljen je na društvenoj mreži Fejsbuk.

Snimak je postavio Sead Kurpejović, ali je video vrlo brzo počeo da se širi putem društvene mreže, uz brojne osude prikazanog. Kurpejović je video prvi put objavio u aprilu prošle godine, ali ga je juče ponovo postavio na početnu stranicu svog profila.

„Gledaj kako Šapo davi pita“, prvi je komentar koji je Kurpejović objavio po postavljanju videa.

Na snimku koji traje skoro pet minuta, dva muškarca puštaju u borbu pit bul terijera i šarplaninca. Tokom trajanja borbe niko od posmatrača i ne pokušava da radzvoji pse, već ih bodre.

„Hajde, hajde, hajde mali...“, čuje se u pozadini. Nakon oko tri minuta borbe, posmatrači radzvajaju pse.„Evo ga šampion“, čuje se komentar jednog od posmatrača, dok drugi komentarišu da li je pit bul terijer živ.„Nije umro“, govori jedan, drugi prilazi i gura psa, da proveri da li je zaista živ.„Bogami ga je udavio“, dodaje neko iz pozadine.

Za to vreme dvojica non stop podižu glavu pit bula, proveravajući da li je stvarno živ, međutim glava životinje beživotno pada na zemlju.

Borba pit bula i šarplaninca se, sudeći po komentarima na profilima korisnika, održava negde na severu Crne Gore, najverovatnije u okolini Rožaja.

Jutjub je, u međuvremenu, skinuo video zbog scena nasilja, ali snimak možete pogledati OVDE.

Fondacija za spasavanje pit bul terijera i američkih staforda iz Poljske nedavno je izvestila crnogorsku policiju o borbi pasa u Podgorici, o čemu svedoče brojne fotografije objavljene na Fejsbuk profilu jednog od vlasnika pitova.

Prijava je policiji poslata 10. januara, a prema rečima Olge Kovalske, poljska Fondacija još nije dobila bilo kakvu povratnu informaciju po osnovu prijave.

Fondacija iz Poljske je izvestila da je osoba koja se na društvenoj mreži Fejsbuk predstavlja kao Jumbo Radonjić učestvovala u borbi pasa. O tome svedoči i Fejsbuk objava Radonjića iz novembra prošle godine u kojoj je, kroz komentare na fotografiju pit bula bez dela njuške, na pitanje jednog od korisnika da li je pas pobedio, odgovorio „Da, na 2.50“. Navedeni broj se odnosi na vreme za koje je Radonjićev pas savladao protivnika.

Na drugoj fotografiji koja je objavljena u istom periodu, jedan čovek drži pita, dok drugi rukom pokazuje kako mu je obraz povređen i kako sa njega visi koža. Radonjić je zainteresovanima objasnio kako je u pitanju borba sestara, čije poreklo su potom ostali nahvalili kao poznato po dobrom ugrizu.

Foto: Printcreen Facebook
Foto: Printcreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track