Završava se rekonstrukcija Malog pozorišta Duško Radović

Završava se rekonstrukcija Malog pozorišta Duško Radović

Beograd -
Najveća novina je da teatar pored glavne velike scene dobija još jednu manju, a scenski prostori biće opremljeni najsavremenijom tehnologijom koja podrazumeva scensku mehaniku i rasvetu i AV sistem

BEOGRAD - Rekonstrukcija Malog pozorišta "Duško Radović" ovih dana je u završnoj fazi. Nova fasada, preuređeni prilazi i savremeni enterijer upotpunjuju nedavno preuređen Tašmajdanski park, ali i stadion u neposrednoj blizini, čija se rekonstrukcija takođe nalazi u poodmakloj fazi. "Radujemo se što smo u situaciji da nastavimo sa uspešnom misijom u novoj rekonstruisanoj zgradi, u adekvatnim uslovima. Na osnovu dosadašnjeg rada i ostvarenih rezultata, u prilici smo da se pohvalimo da je ovo pozorište u pogledu repertoara, odabirom dela i načinom obraćanja najmlađoj publici, kao i mladima, postavilo nove standarde u našem gradu", istakla je vršilac dužnosti direktora tog pozorišta Jelena Stojanović.

Posetioci će vrlo brzo moći da se upoznaju sa funkcionalnijim prostorom, ističu iz Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Najveća novina je da, kako navode, teatar pored glavne velike scene dobija još jednu manju. Objekat će, takođe, biti opremljen elektroenergetskim, telekomunikacionim, termotehničkim i hidrotehničkim instalacijama, kao i stabilnom instalacijom za gašenje požara. Ono što je bitno, scenski prostori biće opremljeni najsavremenijom tehnologijom, koja podrazumeva scensku mehaniku i rasvetu i AV sistem.

Posebno je važno da je omogućen pristup i osobama sa invaliditetom, a izgradnja posebnog objekta za trafostanicu i dizel-agregat obezbediće nesmetan rad pozorišta i u nepredviđenim okolnostima, ističu iz sekretarijata.

U toku je nabavka opreme, kao i njeno montiranje, posle čega će uslediti proces pribavljanja upotrebne dozvole, koju izdaje Uprava za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Posle toga steći će se uslovi za vraćanje Malog pozorišta "Duško Radović" u matičnu kuću, koje trenutno radi u bioskopu "Jugoslavija" na Novom Beogradu, podsećaju iz Sekretarijata za kulturu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track