MALI: Poboljšaćemo kvalitet usluga u BG domovima zdravlja
Foto: Beoinfo

Poboljšanje u svih 16 ustanova

MALI: Poboljšaćemo kvalitet usluga u BG domovima zdravlja

Beograd -
Gradonačelnik beograda rekao je da je prvi prioritet da se utvrdi šta im je sve potrebno od opreme i kadrova i na koji način može da se poboljša kvalitet usluga za Beograđane

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas Službu za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja "Zvezdara" i obećao da će Grad Beograd na trogodišnjem planu pomoći i finansirati projekte za poboljšanje usluga u beogradskim domovima zdravlja.

Podsetivši da u Beogradu od ukupno 16 domova zdravlja njih 12 ima mamografe, Mali je rekao da je prioritet da se utvrdi šta im je sve potrebno od opreme i kadrova i na koji način može da se poboljša kvalitet usluga za Beograđane.

"Potrebno je da utvrdimo šta je prioritet, a šta nije kako bismo na trogogodišnjem palnu definisali sve i završili ciklus investicija koji će umnogome poboljšati uslugu u domovima zdravlja i koji će našim sugrađanima dati mogućnost prevencije ne samo raka dojke nego i raznih drugih bolesti jer je to prioritet Gradske uprave u ovom trenutku", istakao je Mali.

Podsetivši da se oktobar u mnogim zemljama sveta obeležava kao mesec u kojem se skreće pažnja na rasprostranjenost raka dojke, Mali je ukazao na važnost prevencije i ranog otkrivanja te bolesti.

"Veoma je važno da ukažemo našim sugrađankama da 15-20 minuta koliko traje pregled nije ništa u donosu na ono šta se dobija, a to je da se omogućuje prevencija raka dojke jer na taj način možemo da spasimo veliki broj života u Beogradu i Srbiji", naglasio je gradonačelnik.

Mali je ponovio da će Grad Beograd raditi na pevenciji i da će zbog toga investirati koliko god treba i u kadrove i u opremu kako bi taj cilj ostvarili. Događaju je, između ostalih, prisustvovala i zamenica gradonačelnika Irena Vujović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track