RADNICI SRPSKE FABRIKE STAKLA BLOKIRALI SVE ULAZE U FABRIKU: Sprečili da se isključi gas i zaustavi proizvodnja
Foto: Fonet

HAOS

RADNICI SRPSKE FABRIKE STAKLA BLOKIRALI SVE ULAZE U FABRIKU: Sprečili da se isključi gas i zaustavi proizvodnja

InfoBiz -

PARAĆIN - Radnici Srpske fabrike stakla (SFS) u Paraćinu, sprečili su danas ekipu montera JP “Srbija gas” da isključi gas i tako zaustavi proizvodnju u fabrici.

Radnici su blokirali sve ulaze i u krug fabrike propustili samo izvršnog direktora JP Srbija gas, sa saradnicima, koji je nakon pregovora sa stečajnim upravnikom SFS Sašom Jovanovićem, napustio staklaru.

foto: Printscreen N1

Dok su trajali pregovori, radnici su blokirali sve ulaze u staklaru, a ispred gavnog ulaza bili su raspoređeni policajci koji nisu intervenisali.

Stečajni direktor SFS Saša Jovanović, rekao je nakon sastanka da je u pitanju predstečajni dug od 254 miliona dinara nastao tokom četiri i po meseca, neposredno pred uvođenje stečaja.

On je naglasio da je SFC, nakon uvođenja stečaja, počela redovno da plaća tekuću potrošnju.

foto: Printscreen N1

Razgovori o reprogramu predstečajnih dugovanja biće nastavljeni u ponedeljak, a očekujemo da se u pregovore uključe i predstavnici Vlade Srbije, kao bi pomogli u rešavanju ovog problema, rekao je Jovanović. Prema informacijama iz menadžmenta SFS, ukoliko bi gas bio isključen to bi izazvalo teške havarije na pećima za staklo i praktično trajno zaustavilo proizvodnju.

Stečajni postupak u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu, koja ima 580 zaposlenih otvoren je 20. septembra na zahtev firme “Veksilum” Balkan iz Čačka zbog duga od 47 miliona evra.

foto: Printscreen N1

Na pokretanje stečaja bilo je više žalbi, a među njima kao poverilac žalila se i Opština Paraćin i nekoliko javnih preduzeća, među kojima se, prema nezvaničnim informacijama, alazi i JP “Srbija gas”.

(Kurir.rs/FoNet)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ekskluzivno! Evo ko će biti novi premijer Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track