Prikaži najnovije vesti
Aleksandar Vučić, Savet stranih investitora, budžet, Bela knjiga, investicije, k
BELA KNJIGA

PREMIJER ZADOVOLJAN OCENOM STRANIH INVESTITORA: Srbija lider u privlačenju para

Biznis 2

Strana ulaganja za devet meseci dostigla 1, 25 milijardi evra, a zemlju smo iz minusa vratili u debeli plus, istakao je Aleksandar Vučić u obraćanju ulagačima

Srbija je ove godine šampion u regionu po iznosu stranih investicija, budući da ih je za devet meseci stiglo 1,25 milijardi evra, a do kraja godine očekuje se čak 1,9 milijardi evra, rekao je juče premijer Aleksandar Vučić.

Panelisti... Predstavnici Vlade Srbije i strani investitori Panelisti... Predstavnici Vlade Srbije i strani investitori
On je na predstavljanju Bele knjige, putem koje Savet stranih investitora već 13 godina daje preporuke za rast poslovnih aktivnosti i boljeg životnog standarda građana, rekao da država ne namerava da stane.
- Veoma smo zadovoljni svim što je rečeno u Beloj knjizi. Mi smo zemlju iz minusa vratili u debeli plus jer smo imali konkretne programe s konkretnim rokovima - rekao je Vučić i dodao da se potvrđuje njegova najava da je narednih pet godina zlatno doba Srbije.
- Srbija se promenila i postala normalna zemlja, samo što neki ljudi neće to da vide jer ne mogu da se snađu u ambijentu normalnosti. Nećemo stati, imamo još prostora za jačanje konkurentnosti - naglasio je premijer.

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova rekla je da je između dva izdanja Bele knjige Vlada Srbije uspela da sprovede fiskalnu konsolidaciju i omogući dobre ekonomske parametre:
- Savet veruje da je ključno za Vladu da iskoristi momenat i još više ubrza reforme, smanji birokratiju i poboljša sprovođenje zakona.

NAJVEĆI NAPREDAK:

- nekretnine i izgradnja
- zaštita konkurencije
- zaštita potrošača
- državna pomoć
- javni beležnici
- telekomunikacije
- sektor nafte i gasa
- privatno obezbeđenje

NAJMANJI NAPREDAK:

- porezi
- radnopravni propisi
- propisi o deviznom poslovanju
- stečaj
- uzbunjivači
- hrana i poljoprivreda
- osiguranje
- sredstva za održavanje higijene i kozmetika
Dragana Tomić

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir