SARADNJA VOJVODINE I ALMATINSKE OBLASTI: Mirović i Batalov parafirali sporazum
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Palata Srbija

SARADNJA VOJVODINE I ALMATINSKE OBLASTI: Mirović i Batalov parafirali sporazum

InfoBiz -

BEOGRAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Almatinske oblasti u Kazahstanu Amandik Batalov parafirali su danas sporazum o saradnji između AP Vojvodine i uprave Almatinskog regiona.

Mirović je učestvovao u Palati Srbija u Beogradu, u susretu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Nakon susreta ššefova država, parafirano je pet sporazuma o saradnji između Srbije i Kazahstana, koji će unaprediti saradnju i olakšati razmenu robe i usluga.

Potpisani su i suporazumi o uzajamnoj pomoći u krivičnim stvarima, o transferu osuđenih lica, kao i sporazum o ekstradiciji.Autonomna pokrajina Vojvodina i Almatinska oblast danas su i zvanično potvrdile da će jačati privrednu saradnjuPodsetimo, Batalov i Mirović sastali su se pre dva dana u Novom Sadu gde su se saglasili da postoji ogroman potencijal za saradnju dve regije, pre svega u oblasti poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, prehrambene i građevinske industrije, turizma i kulture.

Mirović je istakao da je pokrajinska administracija spremna za realizaciju konkretnih projekata koji će proizaći iz sporazuma o saradnji, dok je njegov kazahstanski kolega konstatovao da je Vojvodina poznata kao razvijeno agrarno područje i poručio da se nada da će saradnja biti u obostranom interesu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track