VUČIĆ SIGURAN: Merkelova će kad dođe u Beograd pohvaliti naše reforme
Foto: Tanjug Zoran žestić

Okrugli sto Region uspeha

VUČIĆ SIGURAN: Merkelova će kad dođe u Beograd pohvaliti naše reforme

InfoBiz -
Premijer je podsetio i da je i juče nemački ministar Gerd Miler imao samo reči hvale za ono što je Srbija postigla i što čini na održanju i jačanju stabilnosti u regionu. "Zato nama nikakva nestabilnost nije potrebna", rekao je on

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je siguran da će nemačka kancelarka Angela Merkel, kada dođe u Beograd, pohvaliti stanje javnih finansija, fiskalni deficit i ekonomske mere koje je Vlada Srbije sprovela, a zahvaljujući kojima će se Srbija na svetskoj biznis listi pomeriti za 50 mesta.

Premijer je, u pauzi okruglog stola “Regioni uspeha”, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju, izjavio da očekuje da će Srbija na svetskoj biznis listi "skočiti" za 50 mesta, da je ranije smatrao da će taj skok biti za 30 mesta, ali da već vidi da će biti mnogo veći. "Sa 91. u najgorem slučaju bićemo na 40. mestu, a nadam se i bliže vrhu", rekao je Vučić i dodao da će takav uspeh biti posledica političke i ekonomske stabilnosti.

Vučić je podsetio i da je i juče nemački ministar Gerd Miler imao samo reči hvale za ono što je Srbija postigla i što čini na održanju i jačanju stabilnosti u regionu. "Zato nama nikakva nestabilnost nije potrebna", rekao je Vučić i podsetio da je u Srbiji bilo takvih pokušaja kada su se pominjali ukrajinski, makedonski ili neki drugi scenariji.

Premijer je dodao da Srbija neće dozvoliti da joj se u dva dana, kao nekim zemljama u regionu, uruši stabilnost i investicioni potencijal. Srbija ima potencijal da izazove nestabilnost, ali nikome neće dozvoliti da se igra sa takvim stvarima, Srbija ima rukovodstvo koje radi da do toga ne dodje, radi na tome da očuva stabilnost, rekao je premijer. Premijer je, na skupu na kome je pozvao privrednike da ulažu u Kosovo i Metohiju, najavio i da će biti donet zakon koji će podsticati izvozno orijentisanu privredu. Skup je iskoristio i da pozove srpske privrednike da osvajaju nova tržišta i ulažu i u region.

"Ulažite svuda u regionu. Ulažite u Albaniju. U razgovoru sa albanskim premijerom Edijom Ramom dogovorili smo, pošto albanska država pokazuje interes za srpske investicije, da njihova država osigura ulaganja", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track