icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Gužva

KONKURS ZA 19 JAVNIH PREDUZEĆA: U fotelju hoće 177 kandidata

Društvo 21.04.2017. 01:51h

Na 19 okončanih javnih poziva za izbor direktora javnih preduzeća javilo se ukupno 177 kandidata.

Najviše zainteresovanih, kako su preneli mediji, javilo se za „Poštu Srbije“, čak 26, a najmanje za direktora „Emisione tehnike i veza“, samo tri. „Koridorima Srbije“ htela bi da upravljaju četiri kandidata, kao i „Srbijagasom“. U trku za fotelju prodavca gasa je i dugogodišnji direktor Dušan Bajatović.

Direktor „Državne lutrije“ biće izabran među 16 kandidata, nacionalnih parkova „Kopaonik“ i „Đerdap“ među 14, odnosno 13 prijavljenih. Po 12 zainteresovanih prijavilo se za vođenje „Transnafte“ i „Javnog preduzeća za skloništa“, a po devet za Nacionalni park „Tara“, Skijališta Srbije“ i „Elektromrežu Srbije“.

Po sedam prijava stiglo je za „Puteve Srbije“, „Nuklearne objekte Srbije“, „Staru planinu“ i „Rezervat Uvac“, a po jedna manje za „Mreža-Most“, Park prirode „Mokra gora“ i „Srbijavode“.

Ministarstvo privrede 24. marta raspisalo je još tri javna poziva za direktore „Elektroprivrede Srbije“, Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ i „Srbijašuma“.


V. S.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...