Ministarstvo: Zahtev prosvetara nije realan
Foto: Beta

Ipak zaključenje ocena

Ministarstvo: Zahtev prosvetara nije realan

Društvo -
Što se tiče ostalog dela Srbije mi radimo do 30. decembra, ima dovoljno vremena, ocene se moraju zaključiti, jednostavno se ne može ići u krajnost da neko bude oštećen, istakao je pomoćnik ministra

JAGODINA - Zahtev Sindikata prosvete o mesečnoj pomoći od 4. 500 dinara nije realan, smatra pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Zoran Kostić.

"Ja sa svoje strane mogu reći da to nije realno, Sindikati to znaju, ali ostavimo da o tome ministar Srđan Verbić sa predstvanicima vlade razgovara i posle će se dati povratna informacija", rekao je Kostić Tanjugu.

Kostić, koji je prisustovao sastanku načelnika Školskih uprava Srbije u Jagodini je istakao da su "u Vojvodini sve ocene đacima zaključene i svima će ovih dana biti podeljena knjižice bez problema".

"Što se tiče ostalog dela Srbije mi radimo do 30. decembra, ima dovoljno vremena, ocene se moraju zaključiti, jednostavno se ne može ići u krajnost da neko bude oštećen", rekao je Kostić.

"Ono što je bitno oko štrajka prosvetnih radnika razgovori su sve vreme u toku i njednog trenutka nisu prekidani. Sa predstavnicima reprezentativnih sindikat, ministar i njegovi saradnici razgovaraju permanentno", rekao je Kostić.

Bilo je ponude da potpišu sporazum koju su odbili, bilo je dosta razgovora koji su držani i u ministarstvu i kod premijera i sa ministrom finasija. Zašto nisu potpisali sporazum to oni treba da objasne, dodao je Kostić.

"Smatramo da, ako se postave nerealni zahtevi, ako se da odmah u startu nešto što se ne može ispunitu, onda je pitanje koliko tu ima korektnosti ili koliko možemo govoriti o tome da se nešto može ispuniti", rekao je Kostić.

"Ja smatram da je minsitarstvo sa svoje strane dosta učinilo i završilo, što se tiče nas. Dakle, poseban kolektivni ugovor i rad na kolektivnom ugovoru koji ističe 12. januara smo usaglasili i on se nalazi u zakonodavstvu i kod ostalih ministarstava koji daju svoja mišljenja na taj kolektivni ugovor", kaže Kostić.

U izradi Zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja oni itekako učestvuju, a uključeni su i u izradu zakona o platnim grupama i platnim razredima. Jedino, što su tražili je da budu izuzeti iz Zakona o budžetu da im se ne odbija od plate. To je jednostavno nemoguće zato što je Zakon o budžetu donet, zaključio je Kostić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja