PAO DOGOVOR SA VERBIĆEM: Studenti odustali od protesta!
Foto: Tanjug

Zajednički do rešenja

PAO DOGOVOR SA VERBIĆEM: Studenti odustali od protesta!

Društvo -
Studenti su tražili šest ispitnih rokova, budžetsko finansiranje apsolventskog staža, produženje roka za završetak školovanja prvoj generaciji "bolonjaca" koji su studije upisali 2006. godine

BEOGRAD - Predstavnici Ministarstva prosvete na čelu sa ministrom Srđanom Verbićem i studenti postigli su dogovor o predlozima i zahtevima akademaca koji se tiču izmena Zakona o visokom obrazovanju.Razgovori su počeli jutros u 8 sati ali su nakon 90 minuta prekinuti, radi konsultacija.

Kako je rečeno u pauzi sastanka, zajednički pokušavaju da dođu do rešenja, odnosno da nađu pravnu formulaciju za usvajanje studentskih zahteva, pošto je teško samo mesec dana nakon usvajanja Zakona inicirati nove izmene.

"Ministarstvo je tu da pomogne studentima, ali ne može da izađe iz zakonskih okvira", rekao je ministar Verbić i istakao da su bliži dogovoru nego jutros.

Predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije Danilo Jeremić rekao je novinarima da su u Ministarstvu spremni da izađu u susret i da se traži pravna formulacija za implementaciju zahteva. "Bliži smo rešenju, ali su nam potrebne konsultacije", rekao je Jeremić i istakao da ukoliko razgovori ne uspeju, studenti ne odustaju od protesta u ponedeljak.

Studenti su tražili šest ispitnih rokova, budžetsko finansiranje apsolventskog staža, produženje roka za završetak školovanja prvoj generaciji "bolonjaca" koji su studije upisali 2006. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track