OVO NI TETKA NE MOŽE DA FINANSIRA: Vulin se uselio u vilu na Dedinju
Foto: Dragana Udovičić

ŠIROKO

OVO NI TETKA NE MOŽE DA FINANSIRA: Vulin se uselio u vilu na Dedinju

Politika -

Ministar odbrane pre oko dva meseca prešao u rezidenciju koju je svojevremeno, dok je obavljao funkciju ministra vojnog, nameštajem opremio njegov kolega Bratislav Gašić

Aleksandar Vulin, ministar odbrane, još nije objasnio javnosti kako je došao do četvrt miliona evra za stan na Zvezdari, a već se preselio na novu adresu.

Kako saznaje Kurir, Vulin se uselio u državnu vilu na Dedinju pre oko dva meseca. Reč je o vili koju su godinama unazad koristili političari koji su obavljali funkciju ministra odbrane.

- Vulin se pre oko dva meseca uselio u rezidenciju namenjenu ministru odbrane. On na to, naravno, ima pravo po zakonu. Svi koji su obavljali funkciju ministra odbrane živeli su u toj vili dok su bili na tom položaju, pre svega zbog bezbednosti - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Kuća ima poseban prilaz i stalno obezbeđenje, tako je pozicionirana da s ulice ne može da se vidi šta stanari rade u dvorištu.

Reč je vili od oko 150 kvadrata stambenog prostora i pet-šest ari placa.

foto: Aleksandar Jovanović

Inače, nameštaj u ovoj vili je uvek bio skromniji, pa je tako Bratislav Gašić, kada je stupio na funkciju ministra odbrane, kako je rekao, od svojih para opremio vilu i to je „zavedeno“ kao lična donacija ministarstvu i Vojsci Srbije. Reč je o sumi, kako se tada govorilo, većoj od milion dinara, odnosno oko 10.000 evra. Kako je Gašić tada rekao, nameštaj će, po prestanku mandata, ostaviti u kući.

To znači da je, ako je ispoštovao reč, sadašnji direktor BIA u stvari skućio Vulina i da ministar odbrane koristi nameštaj svog koalicionog partnera.

Ministar Vulin, kao i Ministarstvo odbrane, nisu odgovorili na SMS, odnosno mejl sa pitanjima.

Prilikom nedavnog predstavljanja 100 dana rada Ministarstva odbrane, Vulin je ponovo odbio da objasni javnosti kako je došao do para za stan. On je tom prilikom rekao da je već sve objasnio, uključujući i nadležne, ali istina je da niko ne zna kako je tačno ovaj funkcioner obezbedio novac za luksuznu nekretninu na Zvezdari.

foto: Fonet

Nisu je hteli

KUĆA PRAVLJENA ZA PAVKOVIĆA

Kako su mediji ranije pisali, na mestu gde se danas nalazi pomenuta vila, devedesetih je bila stara kuća koja je porušena. Novi objekat je građen za generala Nebojšu Pavkovića, ali se on nikad nije uselio u njega, jer to nije htela njegova supruga. U vili nije želeo da živi ni Boris Tadić u vreme dok je obavljao funkciju ministra odbrane.

Kurir / Katarina Blagović

Foto: Dragana Udovičić, Aleksandar Jovanović, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track