CECU UCENILA SRPSKA TAJNA SLUŽBA: Pustićemo te iz zatvora ako ćutiš o vezama zemunaca i DOS!
Foto: Nebojša Mandić/Dragan Kadić

Mutno

CECU UCENILA SRPSKA TAJNA SLUŽBA: Pustićemo te iz zatvora ako ćutiš o vezama zemunaca i DOS!

Politika -

Tajne metode: Ražnatovićeva izašla iz zatvora 2003, tek pošto je nadležnima obećala da neće pričati koga je od političara zabavljala u sedištu zloglasnog „zemunskog klana“, tvrdi Vojislav Šešelj

Svetlana Ceca Ražnatović, folk pevačica, puštena je iz zatvora 2003, posle četiri meseca pritvora, tek pošto je dala reč da nikada neće otkriti kome je od čelnika DOS pevala u Šilerovoj, u sedištu vođa „zemunskog klan“ Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma!

foto: Nebojša Mandić

Šešelj: Dokumenta sam dobio od svojih izvora u policiji

Ove šokantne tvrdnje izneo je lider radikala Vojislav Šešelj u razgovoru za Kurir. Kaže da ne priča napamet i da sve činjenice crpi i dokumenata DB.

- Navedena dokumenata sam dobijao od svojih izvora, u ovom slučaju, konkretno, iz policije, koje sam i objavio. Reč je o knjizi dokumenata, ta dokumenta sam objavljivao onako kako su meni dostavljana. Te informacije sam dobio od svojih izvora u policiji, to su sve operativni policijski papiri - kaže Šešelj i dodaje:

- Dokumenta su objavljena u knjizi „Četnička sablja nad dosmanlijskom glavom“ 2004. Do ovih informacija došao sam preko Luafera - patriota iz policijskih, vojnih i državnih struktura. Informacije o Ražnatovićevoj, dostavio mi je izvor iz MUP - kaže Šešelj.

foto: Damir Dervišagić

Tri razloga

Svetlana Ražnatović je uhapšena u policijskoj akciji „Sablja“, koja je sprovedena odmah nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, zbog sumnje da je pomagala „zemunskom klanu“, ali i zbog nelegalnog posedovanja 11 pištolja. Iz pritvora je, iznenada, puštena nakon četiri meseca. Prema informacijama objavljenim u Šešeljevoj knjizi, udovica Željka Ražnatovića Arkana mogla je na slobodu tek pošto je obećala da neće navoditi ko je sve od političara bio u Šilerovoj, ali i da bi ova samohrana majka poslužila kao mamac za hvatanje tada najtraženijeg ubice Milorada Ulemeka Legije.

- Naš izvor iz MUP Srbije izneo nam je tri razloga koja su presudno uticala na današnju odluku vrha vlasti da se Svetlana Ceca Ražnatović pusti iz pritvora: prvi razlog vezan je za procenu vrha BIA i MUP Srbije da bi Cecino puštanje na slobodu moglo poslužiti kao mamac za Milorada Ulemeka Legiju. Naime, čelni ljudi BIA i MUP ne očekuju da će Legija doći u posetu Ceci, međutim, oni su ubeđeni da će Legija s njom kontaktirati telefonom, te da će tehnička služba BIA, koja je zadužena za prisluškivanje svih telefona u kući Cece Ražnatović, pokušavati da locira grad i zemlju u kojoj se Legija nalazi - navodi se u knjizi pod datumom 15. jul 2003, kao i:

foto: Privatna Arhiva

- Drugi uslov vrha vlasti da se Ceca Ražnatović pusti iz CZ u direktnoj je vezi sa njenim svakodnevnim kontaktima i razgovorima sa upravnikom CZ, kome je Ceca dala čvrsto obećanje da u javnosti neće otkrivati imena čelnika DOS koje je ona lično zabavljala na žurkama Dušana Spasojevića u Šilerovoj ulici. Upravo iz pomenutih razloga njeni branioci i prijatelji iz SSJ poslednjih nedelja izjavljivali su po štampi i medijima - da je Cecina sudbina u rukama političkih moćnika. Treći razlog koji je takođe doprineo Cecinom puštanju iz pritvora vezan je za kooperativnost Borislava Pelevića i njegovog SSJ u Skupštini Srbije.

Pravi izbor

Božidar Spasić, bivši pripadnik DB, kaže da je očito da je Šešelju neko iz DB dostavio deo dokumenata.

- On je objavio i deo dokumenata o meni i, kada sam 2000. pregledao svoj dosije u DB, ustanovio sam da je sve što je tamo tačno preneto. Šešelj je preneo službene beleške koje su postojale u DB vezano za Šilerovu, za Cecu. Reč je o originalnim dokumentima - kaže Spasić za Kurir.

foto: Marina Lopičić

Drama... Čeda pao u nesvest

PONAVLJAO U SLUŠALICU: ŠTA STE TO URADILI?

Čedomir Jovanović se, kada je čuo da je Đinđić ubijen, onesvestio u toaletu. Jovanović je tada bio na skijanju u Italiji, a kada je čuo da su Đinđića ubili, toliko mu se slošilo da je od šoka ostao bez svesti.

- Čeda je tog 12. marta bio u Italiji, na skijanju, a vest o Đinđićevoj smrti ga je zatekla u toaletu. Kako nam je kasnije pričao, stropoštao se i izgubio svest, pa ga je prijatelj koji je tada bio na skijanju s njim izvlačio iz kade - kazao je svojevremeno izvor Kurira, kao i da su Jovanovića čak i policajci na aerodromu u Italiji pridržavali jer je jedva vladao sobom.

Međutim, prema rečima našeg izvora, Jovanović se ipak u jednom momentu odvojio i sam otišao do toaleta.

- Pozvao je telefonom i urlao u slušalicu: „Zašto ste ga ubili, zašto ste ga ubili?“ - ispričao je izvor Kurira koji je sticajem okolnosti čuo Jovanovićev razgovor.

ČINJENICE

  • Policijska akcija „Sablja“ počela je odmah nakon ubistva Zorana Đinđića 12. marta 2003.
  • Policijska akcija „Sablja“ zvanično je trajala do 22. aprila 2003.
  • Svetlana Ražnatović uhapšena je u martu 2003.
  • Ražnatovićeva je puštena iz pritvora 15. jula 2003.
  • Milorad Ulemek Legija predao se sam, posle 14 meseci skrivanja, 2. maja 2004.
foto: Kurir

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: SVEDOČILA SNAJA ZORANA MARJANOVIĆA! Evo šta je tužilaštvo htelo da čuje od nje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja