PUKLA TIKVA PRED IZBORE: PUPS neće više sa SPS, ide kod Vučića
Foto: Nebojša Mandić

Raspad koalicije

PUKLA TIKVA PRED IZBORE: PUPS neće više sa SPS, ide kod Vučića

Politika -
Predsedništvo PUPS odlučilo je da napusti koaliciju sa SPS i pokuša da postigne predizborni sporazum sa SNS, saopštila je ta stranka.

Ukoliko se ne postigne dogovor, PUPS će samostalno na izbore.

U saopštenju te stranke se navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera.

"Stoga, prirodno je da težimo da jačamo saradnju sa njim i strankom koju vodi", navode iz PUPS i dodaju da su o svemu obavestili i aktuelnog koalicionog partnera, lidera SPS Ivicu Dačića.

Ukoliko, kako navode, u razgovorima bude konstatovano da takva vrsta saradnje nije moguća, Predsedništvo je čvrsto uvereno da je PUPS sposoban i za samostalni izlazak na predstojeće izbore.

U PUPS, naime, iz iskustva koje su imali sa aktuelnom vladom, smatraju da je to najbolji način da se u celosti ispune ciljevi te stranke. A pre svega, dodaju, zaštita sociijalno-ekonomskog položaja penzionera, je da svoje buduće delovanje uskladi direktno sa političkom misijom premijera Vučića.

Inače, nan današnjoj sednici Predsedništva PUPS-a razmatrana je informacija u vezi sa obavljenim razgovorima između predsednika Milana Krkobabića i predsednika SPS Ivice Dačića.

Tokom protekle dve godine, PUPS je, kako se navodi, istrajno podržavao politička zalaganja predsednika vlade da sačuva državu od bankrota, čime je, praktično, obezbeđena sigurnost i redovnost isplata penzija. S druge strane, lider SPS Ivica Dačić tvrdi da odlazak PUPS neće oslabiti socijaliste. "Svako ima pravo da odlučuje kako želi. Ne možemo da prihvatimo da neko na listi ima više nego što ima u realnosti", rekao je Dačić.

Sutra razgovori SNS i PUPS

Delegacija Srpske napredne stranke, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, razgovaraće sutra sa delegacijom Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Kako je saopšteno iz SNS, sastanak će se održati u 15 časova, u sedištu te stranke, nakon koga su predviđene izjave za medije. Ranije danas predsedništvo PUPS-a jednoglasno je zaključilo da se obrati Vucičhu kako bi otpočeli razgovore o mogućem predizbornom sporazumom sa SNS. Kako je saopšteno iz te stranke, ukoliko se ne postigne dogovor, PUPS će samostalno na izbore. U saopštenju PUPS navodi da je premijer taj koji je pokazao najveću posvećenost zajedničkim ciljevima, kao i najveću pažnju za potrebe penzionera. PUPS je do sada bio u koaliciji sa SPS i JS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track