Saudijski princ u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji
Foto: Dado Đilas

Na poziv ministra Rasima Ljajića

Saudijski princ u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji

Politika -
Saudijski princ će se tokom posete sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem

BEOGRAD - Na poziv potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, od danas do 5. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji boraviće princ Saudijske Arabije Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, sin saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda.

Saudijski princ će se tokom posete sastati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Poseta princa Saudijske Arabije je prva zvanična poseta jednog od saudijskih državnika Srbiji od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve države i prva poseta nekog od zvaničnika Saudijske Arabije našoj zemlji još od 1989. godine, kada je saudijski ministar spoljnih poslova Saud Al Fejsal učestvovao na Samitu nesvrstanih u Beogradu.

Tokom zvanične posete Srbiji, Salman bin Abdulaziz Al Saud, koji je i predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu svoje zemlje, sa Ljajićem će potpisati Memorandum o saradnji u oblasti turizma, što će biti prvi međudržavni sporazum ove dve zemlje ikada, navodi se u saopštenju iz Ljajićevog kabineta. Pored susreta na najvišem državnom nivou, saudijski princ će na lični zahtev obići i najvažnije kulturno - istorijske spomenike grada Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track