FAVORITI POVELI U POLUFINALU PLEJ -OFA: Pobede Crvene zvezde i Novog Beograda na svom bazenu!
Foto: Radnički Kragujevac

VATERPOLO

FAVORITI POVELI U POLUFINALU PLEJ -OFA: Pobede Crvene zvezde i Novog Beograda na svom bazenu!

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji plej-ofa Super lige Srbije, pošto su na svom bazenu bila bolji od Radničkog iz Kragujevca, rezultatom 12:7.

Na slabiji golgeterski učinak Kragujevčana svakako da je uticao izostanak povređenog Lazara Vićkovića, najboljeg strelca i jedinog levorukog igrača, a veliki pečat pobedi „crveno-belih“ dao je i veoma raspoloženi golman Vladimir Mišović. Domaći su bili u vođstvu od početka susreta, ali se do sredine druge deonice vodila prilično ujednačena borba. Međutim, tada su gosti propustili dve kontre „oči u oči“ sa golmanom i nekoliko izglednih prilika sa igračem više, što je Zvezda iskoristila i na poluvreme otišla sa čak pet golova prednosti – 7:2. U sličnom ritmu Beograđani su nastavili i u drugom poluvremenu, pa je prednost sve više rasla, do najvećih „plus osam“ u jednom trenutku (11:3).

Tek u poslednjoj četvrtini Radnički je zaigrao kako ume, prepolovio zaostatak (11:7) i nagovestio da bi u narednom okršaju mogao da pruži znatno jači otpor. Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Marko Janković sa tri gola, dok je Kristian Šulc postigao dva. Na drugoj strani prednjačio je Draško Gogov sa tri gola, a po dva su postigli Nikola Bursać, Dušan Marković i Miloš Vukićevićs. Pred vaterpolistima Radničkog je sada zadatak da pobedom u revanšu, 8. maja, u Kragujevcu, produže polufinalnu seriju i izbore se za „majstoricu“ koja bi se tri dana kasnije igrala u Beogradu.

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su Šabac sa 14:6 i tako poveli u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije sa 1-0.

Novobeograđani su u potpunosti opravdali ulogu favorita, a Šapčani su nešto jači otpor pružali do polovine druge četvrtine. Usledila je serija od pet uzastopnih golova ekipe trenera Živka Gocića, pa je već krajem treće deonice pitanje pobednika bilo rešeno.

Najefikasniji u redovima Novobeograđana bio je Miloš Ćuk sa četiri gola, dok se tri puta u listu strelaca upisao Alvaro Granados. Kod gostiju istakli su se Nebojša Toholj i Filip Novaković sa po dva pogotka.

Polufinalna serija plej-ofa igra se na dve dobijene utakmice, a revanš je na programu 8. maja u Šapcu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track