SRBIJA KOJU NAM OBEĆAVAJU U KAMPANJI: A od predsednika keš, kolica i gajbica

Foto-robot

SRBIJA KOJU NAM OBEĆAVAJU U KAMPANJI: A od predsednika keš, kolica i gajbica

Politika -

Kad bi sve bajke iz programa kandidata bile ispunjene, u našoj zemlji bi, bez preterivanja, tekli med i mleko

Glasači ne treba da se sekiraju jer će budući predsednik biti najbolji od svih, čovek pre svega, koji će državu vratiti građanima, biti uvek na strani naroda, pa će Srbija brzo biti i bolja i jača.Zato brzo javite prijateljima i rođacima da se što pre vrate iz Amerike, Kanade, Novog Zelanda... jer predizborni slogani i obećanja na političkoj pijaci za 2. april najavljuju početak života u potpuno novoj Srbiji.Jer, ko god da pobedi, svima će nam teći med i mleko. Novčanik sve debljiSvi od reda obećavaju deblje novčanike jer imaju plan kako da od srpske ekonomije naprave mašinu za pravljenje para. Strani investitori neće više čekati u redu da ulože u našu privredu. Kad u zdanje na Andrićevom vencu uđe nova administracija, ma koja sa izborne pijace, naša ekonomija može samo da procveta. Razlike su samo u nijansama, jer jedni obećavaju krv, suze i znoj, drugi oslanjanje na Kinu, treći se uzdaju u baćuške, a četvrti u sistem Robina Huda i oporezivanje bogatih. Svi razumeju sirotinju i najavljuju joj bolji život.

Živeli penzioneriNajsrećniji zbog dolaska novog predsednika treba da budu naši najstariji građani. Veće penzije su nova mantra koju ponavljaju svi kandidati redom. Iz tabora vladajućih uveravaju da će olabaviti onaj kaiš što su morali da pritegnu, a opozicija obećava da će nepravdu prema njima ispraviti dok si rekao „keks“.Omladincima sve na tacniNi mladi nisu zaboravljeni u propagandnim pamfletima. Navaliće omladina i novi bračni parovi na najpovoljnije stambene kredite. Ako hoće na selo, smišljeni su podsticaji da se život vrati i u ruralna područja. Jedan kandidat bio je sasvim konkretan u ovoj temi i u slučaju njegove pobede studenti će moći da se baškare u predsedničkoj rezidenciji na Dedinju.Ni na Istok ni na ZapadMada su kandidati pokazali izvesnu sklonost da stubove spoljne politike pomeraju kako im dune, Srbije će zadržati postojeći kurs vojne neutralnosti, uz moguće blage zaokrete ka Moskvi ili Briselu. U Vašingtonu ćemo svakako imati prijatelja Donalda Trampa, ma ko da pobedi. Trampovu rampu za izbeglice preuzeće ipak samo jedan kandidat i u njegovoj izvedbi to će biti bodljikava žica. Za deset kandidata Kosovo ostaje južna srpska pokrajina.

SkenerPLEME, LIBERLEND ILI ZEMLJA ČUDACvijetin Milivojević iz marketinške agencije „Pragma“ skenirao je za naš list obećanja 11 kandidata i otkrio na šta će ličiti Srbija u slučaju da svaki od njih pobedi.1 Saša Janković – Srbija kao metafizička republika ljudskih prava2 Vuk Jeremić - Srbija kao transparent „I Srbija i svet“3 Miroslav Parović - Srbija kao grčka Sparta4 Saša Radulović - Srbija kao veliki liberlend bez državnog ustrojstva5 Ljubiša Preletačević Beli - Srbija u kojoj će sve biti belo i na belom6 Aleksandar Vučić - Srbija kao protestantska Nemačka7 Boško Obradović - Srbija kao velika mnogočlana plemenska zajednica8 Vojislav Šešelj - Srbija kao ruska carska gubernija9 Aleksandar Popović - Srbija u kojoj sve miriše na različak10 Milan Stamatović - Srbija kao Zlatibor11 Nenad Čanak - Srbija kao zemlja čuda u kojoj caruje drugarstvo i istina iznad svega

Ivana Kljajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track